Barion Pixel Arcizom torna: 5 egyszerű gyakorlat az öregedés ellen – Coloré

Arcizom torna: 5 egyszerű gyakorlat az öregedés ellen

2024. 05. 25.

Teljesen egyértelmű, hogy néha át kell mozgatnunk a tagjainkat. Erősítő edzések, nyújtások. Edzhetünk fenékre, hasra, sőt még talán az is egyre elterjedtebb, hogy a szemeket is érdemes átmozgatni, főleg, ha sokat ülünk számítógép előtt, de az arcizmokra senki sem gondol.

Az arcizom torna az öregedés jeleinek visszafordításának egyik módja, az arcizmok megfeszítését és elengedését célzó gyakorlatok sorozata. A mimikánkhoz hozzájárul 51 nyak- és arcizom. Az arctorna segít eltüntetni a ráncokat, optikailag karcsúsítani az arcot, erősíti a szemhéjakat, megemeli a szájzugokat, vagy akár nagyítja az ajkakat! Nincs korhatár a gyakorlat megkezdéséhez. Minél hamarabb kezded meg a megelőzést, bőröd annál inkább hálás lesz a jövőben.

Nézzük a arcizom torna mozdulatokat!

1. Felfújt halpofa

Végezd a gyakorlatot úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt szívod be az arcodba. Ismételd meg ötször. Ez a gyakorlat segít tehermentesíteni és erősíteni az arc területén lévő izmokat. Tarts néhány másodperc szünetet az utolsó sorozat után, majd szívd be a levegőt, és próbálj mosolyogni. Érezned kell, ahogy az arcod felső része megnyúlik. Ismételd meg ötször, mint az előző alkalommal. Ez a gyakorlat az arccsont körüli elsorvadt izmok ellen hat.

arcizom
Kép forrása: seb_ra / iStock / Getty Images Plus / Getty Images