Barion Pixel Elmúlt a szerelem, hogyan tovább? Így hozd vissza a romantikát a kapcsolatodba! – Coloré

Elmúlt a szerelem, hogyan tovább? Így hozd vissza a romantikát a kapcsolatodba!

2024. 05. 25.

Ha a kapcsolatod szenvedélytől és romantikától fűtött volt, majd lapossá és unalmassá vált, még nem feltétlen jelenti azt, hogy véget ért a szerelem.

Szerelembe esni izgalmas, vérpezsdítő. Olyan mint egy új játék felfedezése. Ilyenkor az ember egyszerre vágyik szenvedélyre és romantikára. Igen ám, de ezek az érzések, amilyen gyorsan fellángolnak, olyan gyorsan tűnhetnek is tova. Gyakran érezheted úgy, hogy a kapcsolatod ellaposodott, unalmassá, megszokottá vált.

Mindenki tapasztal olyan fázisokat a kapcsolatában, amikor a dolgok nincsenek teljesen rendben. Néha úgy tűnhet, mintha a szerelem teljesen elszállt volna, és nincs esély a visszatérésére. A hosszú távú kapcsolatban élők hajlamosak úgy érezni, mintha kialudt volna a láng. Megszűnik érdekesnek lenni, ha megszokjuk a környezetünket és a benne élő embereket. De a romantikát újra lehet éleszteni, mutatunk néhány trükköt.

Menj vissza a kezdetekhez, hogy rátalálj a romantikára

Bár számíthatsz arra, hogy semmilyen érzés nem tart örökké, újra felkeresheted azokat a helyeket, ahol minden kezdődött. A kapcsolat kezdeti szakaszait a rajongás, a fantáziák és a vágy erőteljes érzései jellemzik. Segíthet ezeknek a visszahozásában, ha felkeresed azokat a helyszíneket, amik fontosak voltak kapcsolatotok elején.

romantika
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Oszd meg a titkaid

Az intimitás nem csak a szexről szól, hanem a kettőtök közötti közelségről. Ha gondot érzel a kapcsolatodban, próbálj meg elárulni a párodnak egy olyan titkot, amelyet még soha senkinek nem árultál el. Legyen szó gyerekkori emlékről, élénk álomról vagy fantáziáról, amikor megosztod ezeket az igazságokat, azt érezteted, hogy bízol benne, ami segít helyreállítani az érzelmi köteléket.

Kérj bocsánatot

Ha a romantika azért veszett ki a kapcsolatotokból, mert hibát követtél el, vagy veszekedtetek, akkor ne félj bocsánatot kérni. Ez az első lépés, hogy újra kiérdemeld valakinek a szeretetét, ha már elvesztetted. 

Figyelj a részletekre

A kapcsolatok elején hajlamosak vagyunk figyelni az apró részletekre. Romantika a javából, amikor kedves üzeneteket hagyunk a párunknak cédulákon, felhívjuk napközben a munkahelyén, csak hogy köszönjünk és megkérdezzük, hogy alakul a napja. Ezek olyan dolgok, amik idővel elmaradnak, pedig jól éreztetik a másikkal a szerelmünket.

Dolgozz a megoldatlan problémákon

Ahhoz, hogy a szenvedély és a romantika visszatérjen a kapcsolatotokban, meg kell oldani azokat a problémákat, amik miatt elhidegültetek. Meg kell határoznotok, hogy mit csináltatok rosszul, és helyre kell hoznotok a kárt.

Érintsd meg

A fizikai kontaktus, legyen az csók, ölelés vagy kézfogás, egyszerű módja annak, hogy megmutasd a másiknak, mit érzel, még akkor is, ha ezek a gyengéd pillanatok hamar elmúlnak, mert a gyerekek ordítanak, vagy a háttérben ugat a kutya.

Keress izgalmat

A tanulmányok azt mutatják, hogy az adrenalin növeli a vonzerőt. Tehát ha arra vágysz, hogy a szíved ismét dobogjon valakiért, akkor szó szerint próbáld meg beindítani. Menjetek el egy vidámparkba, egy kísértetházba, vagy próbáljatok ki bármi újat, valamilyen kalandot, ami mindkettőtöket érdekel.

Ha romantikáról van szó, ne becsüld alá a „köszönöm” erejét

A tudósok szerint az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy életben tartsd a szikrát, ha elismered, amit a partnered tesz. Tehát ha úgy érzed, hogy a kapcsolatod hanyatlóban van, tedd mindennapi gyakorlattá, hogy megköszönsz neki dolgokat, nem veszed például magától értetődőnek, hogy levitte a szemetet. A hála az egyik legfontosabb pozitív érzelem a virágzó kapcsolatokban, mert fokozza az elégedettséget.

Beszélj

Természetesnek tűnik, pedig gyakori hiba, hogy a kapcsolatokból kiveszik a kommunikáció. Meg kell osztania egymással a napi eseményeket, problémákat, és ami a legfontosabb, figyelni kell a másik mondanivalójára. 

romantika
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Bókolj a romantikáért

bók nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valaki különlegesnek és fontosnak érezze magát. Az elismerés apró gesztusait – még ha csak egy egyszerű köszönetről is van szó – nagyra értékeljük. Nemcsak az elismerést, hanem a tiszteletet és az elkötelezettséget is üzeni.

Legyen énidőd

Eddig arról szólt ez a cikk, hogy mit csináljatok együtt, de az is fontos, hogy ne nőjetek egymás nyakára. Mindenkinek szüksége van egy kis énidőre, bármennyire is szereti a párját. A külön töltött időben a bizalom is épül, ami az egyik legfontosabb egy kapcsolatban.

Forrás: Bozzaroundus, Oprah Daily, Canadian Living

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix