Barion Pixel Tökéletes fények az otthonodban: mutatjuk, hová milyen világítás kerüljön – Coloré

Tökéletes fények az otthonodban: mutatjuk, hová milyen világítás kerüljön

2024. 05. 25.

Talán nem is gondolnád, hogy a világítás mennyire fontos tényező a lakásodban, hogy igazán otthonosan érezd magad. A világítás meghatározhatja vagy megtörheti a szoba általános hangulatát. Például nem tennéd a hálószobádba az irodádból származó, szúróan világos fénycsöveket. De azok számára, akik nem ismerik az izzóválasztás művészetét és tudományát, zavaró lehet, hogy nem tudják, hol kezdjék.

Az izzó árnyalatai nagyon fontosak a választásnál. A fehér árnyalatok és a nappali fény árnyalatai energetizálhatnak, míg a lágy és meleg árnyalatok ellazíthatják az elmét és a testet.

Világítás a konyhában

Ha a konyháról van szó, fontos szem előtt tartani, hogy a fényeknek nemcsak a hangulatot kell megteremteniük, hanem segíteniük kell a megfelelő látást is vágás és sütés során.

A szekrény alatti világítás rendkívül hasznos lehet. Munka közben megvilágíthatja a munkalapokat, és egy kapcsolóval ki is kapcsolható. Lényeges, hogy a konyha sötét sarkaiba is jusson elegendő fény. Ezeket a területeket gyakran elhanyagolják, de megfelelő megvilágítással funkcionálisabbá és szebbé válnak.

A konyhában célszerű különféle színhőmérsékletű és fényű lámpákat választani. Plafonra melegebb izzó használata az ajánlatos, az olyan területek megvilágításához, ahol főzöl azonban mindenképpen olyat válassz, ami jobban hasonlít a természetes, nappali fényhez.

világítás
Kép forrása: archigram / E+ / Getty Images