Barion Pixel A legbarátságosabb kutyafajták – Társak a szürke hétköznapokon – Coloré

A legbarátságosabb kutyafajták – Társak a szürke hétköznapokon

2022. 01. 10.

Nem a legjobb házőrzők, vadászni sem lehet velük menni és a juhnyájat sem fogják beterelni a téli szálláshelyükre. Ám annál több szeretet tudnak adni és akár lakásban is könnyen tarthatók. Összegyűjtöttünk néhány családbarát kutyafajtát.

Ha olyan kutyát szeretnénk, amely teljesen új szintre emeli az „ember legjobb barátja” kifejezést, akkor egy családbarát kutyafajtára van szükségünk – ezek azok a kutyák, amelyek jól érzik magukat egy emberi falkában.

A családbarát kutyák kevésbé érdekeltek a terelésben és az őrzésben, sokkal inkább az köti le a figyelmüket, hogy velünk üldögéljenek. Rendkívül szeretetreméltóak, szívesen tesznek eleget a kívánságoknak, és felettébb társaságkedvelők. Ezek az ebek mindig mellettünk maradnak, akár a ház körül dolgozunk, tévézünk, sétálni megyünk, így hát tökéletes háziállatok az egyedül élők számára is.

Az alábbi felsorolás segítséget nyújt a leginkább hozzánk illő fajta kiválasztásában.

Chihuahua

Bár ezek az apró méretű kutyák híresek arról, hogy kissé vehemens természetűek, a chihuahua valójában nagyon nyugodt temperamentummal rendelkezik. A legboldogabb pillanatokat akkor élik át, amikor a gazdájuk ölében kuporognak. A chihuahuák hajlamosak nagyon rövid időn belül erős köteléket kialakítani a gazdáikkal, akiket mindennél jobban imádnak. Így az együtt töltött percek mindegyikét élvezik.

Chihuahua
A chihuahua valójában nagyon nyugodt temperamentumú / Kép forrása: Pixabay

Ez a fajta egyformán jól alkalmazkodik a házban vagy lakásban való élethez, de gyorsan riadót fúj, ha új ember lép a területre. A chihuahuák óvatosak lehetnek az idegenekkel szemben, ezért már egészen kicsi koruktól kezdve szocializálni kell őket, hogy kialakuljon a barátságos viselkedésük.

Francia bulldog

A francia bulldog ideális társ, köszönhetően nyugodt és barátságos temperamentumának. Méretükből adódóan ezeknek a kutyusoknak nincs szükségük óriási helyre vagy hatalmas kertre, ami nagyon közkedveltté teszi őket a lakásban élők körében.

Francia Bulldog
A francia bulldog a legbarátságosabb kutyafajták egyike/ Kép forrása: Pixabay

A francia bulldogok kiegyensúlyozott személyiségek, így tökéletes választást jelent azok számára, akik szeretetteljes, családbarát kutyák keresnek.

Shih Tzu

A történelem során ez a fajta volt a kínai császárok kedvence, ebből ered az a feltételezés is, hogy a Shih Tzu Tibetből származik.

Shih Tzu
A Shih Tzu számára ez emberi társ elengedhetetlen / Kép forrása: Pixabay

Ezek a kiskutyák rendszeresen riadót fújtak, amikor veszélyt éreztek… ráadásul nagyon sikeres öl melegítők is voltak. Az emberi társ elengedhetetlen a Shih Tzuk számára, akik imádják, ha simogatják őket.

A legbarátságosabb kutyafajták teljes listáját a magyarmezogazdasag.hu-n olvashatod.