Köszöntsd a tavaszt ezzel a fehérboros zöldhagymalevessel!

A zöldhagyma ugyan egész évben kapható, mégis tavasszal a legzsengébb és legízletesebb. Egy kis jó minőségű fehérborral kiegészítve mennyei zöldhagymalevest készíthetünk belőle!

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,2 liter zöldségleves
  • 2 dl száraz fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • frissen őrölt bors (ízlés szerint)
  • 4 szelet kenyér
  • 6 dkg reszelt sajt (a Mesterszakács szerint az Ementáli a legjobb erre a célra)

Így készül ez a mennyei zöldhagymaleves:

Elsőként megtisztítom a hagymákat: megmosom a csokrokat, a szárukat és végüket levágom, és vékony karikákra szelem őket. A vajat megolvasztom egy lábasban, majd picit párolom benne a hagymaszeleteket. Pár perc múlva rászórom a lisztet, összekeverem, és felöntöm a zöldséglevessel. Fedő alatt felforralom, beleöntöm a fehérbort, majd sóval és borssal ízesítem (ügyelve arra, hogy a zöldségleves eleve ízesítve van).

Míg fő a leves, elkészítem a pirítóst: a sütőt előmelegítem, és míg melegszik, a kenyereket megszórom reszelt sajttal (akár meg is lehet vajazni előtte!). A meleg sütőbe teszem, és aranybarnára pirítom, ez lesz a levesbetét.

Mire elkészül, a zöldhagymaleves is megfő: forrón tányérokba szedem, és a sajtos pirítóst kínálom mellé.

Akár medvehagymából is készíthető a tavaszi zöldhagymaleves
Akár medvehagymából is készíthető a tavaszi zöldhagymaleves / Kép forrása: Mesterszakács

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jessica Chastain ingyen játszotta el Donald Trump nővérét az Armageddon Time-ban