Barion Pixel Szedjünk medvehagymát húsvétkor – irány Soponya! – Coloré

Szedjünk medvehagymát húsvétkor – irány Soponya!

2022. 04. 15.

Méregtelenít, fokozza az étvágyat, közös gyűjtése pedig családi program – mi már tudjuk, hol leszel húsvétkor!

Beköszöntött a medvehagymaszezon, a friss zöld növényt nemcsak fogyasztani jó – mivel rendkívül egészséges, fokozza az étvágyat, erősíti az immunrendszert – hanem a gyűjtése is egy külön program lehet a család számára. Ha még sosem vettünk részt ilyenen, az I. Medvehagyma Fesztivált Soponyán nekünk találták ki, ami épp Nagyszombaton, április 16-án kezdődik.

Soponya medvehagyma
Forrás: Medvehagyma Fesztivál

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. rendezi a sokszínű programot, ahol nemcsak növénygyűjtés várható. A medvehagyma-gyűjtő túrák mellet gasztronómiai bemutatók, színpadi programok, erdei játszóház és gasztrovásár is várja majd a látogatókat. A székesfehérvári járásban található nagyközség évek óta ad otthont a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak, idén azonban a vadak iránt kevésbé érdeklődőknek is tartogat kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A szervezők kutyabemutatókkal, táncházzal, madárgyűrűzéssel, kézműves programokkal is készülnek.

A település környékén találjuk továbbá a soponya-nagylángi Zichy-kastélyt és a Fácános Vadászház és Rendezvényközpontot is, így aki mondjuk lovaskocsizásra, tojáskeresésre vagy épp borozásra vágyik, az is megtalálja számítását a húsvéti hosszú hétvégén. Kalandra fel!