Készíts bodzaszörpöt, nem nehéz!

Ennek az időszaknak az egyik legcsodásabb dolga, hogy újra lehet bodzaszörpöt készíteni! A bodza finom, jellegzetes íze feldobja a nyári napokat!

Nem kérdés, mit készíts hétvégén: rakott brokkolit!

A brokkolit nem mindenki szereti, pedig C- és K-vitamin tartalma rendkívül magas. Ebben a rakott brokkoliban talán azok sem csalódnak, akik amúgy idegenkednek ettől a zöldségtől.

A charlotte-torták egyik legjobbja: az epres charlotte!

Az eper zamatos és édes, szinte mindenki szereti. Az évben csupán pár hétig van, szezonja, úgyhogy érdemes a legjobbat kihozni belőle. Például ezt az epres charlotte tortát!

Végre itt a tavasz, főzzünk karalábélevest!

Itt a tavasz és vele együtt a finom, zsenge karalábé időszaka. Ebből a legjobb karalábélevest készíteni, különösen, ha galuska is jár hozzá!

Használd ki az eperszezont, készítsd el ezt a fantasztikus eperlikőrt! (Videóval!)

Tombol az eperszezon, lassanként véget is ér, úgyhogy ki kell használni ezt a csodálatos gyümölcsöt, amíg rendelkezésünkre áll. Ezzel az eperlikőrrel azon túl, hogy különleges italt készítünk, eltehetjük az idei eper legjavát.

Az eper és a csokoládé házassága: epres-csokoládés mousse

A mousse egy rendkívül finom, könnyed csokoládéhab. Az eper önmagában ízletes finomság, ez az epres-csokoládés mousse pedig utánozhatatlan!

Almás csirkesaláta, az igazán könnyed, finom vacsora!

Ahogy jön a jobb idő, az ember egyre könnyedebb ételekre vágyik, különösen akkor, ha tavaszi diétába fogtunk bele. Ez az almás csirkesaláta mindent tud: szép, finom, laktató és a kevés majonéznek hála még diétába is beleilleszthető.

A diétázók álma: diétás palacsinta rozslisztből

Így április végén az emberben megfogalmazódik, hogy lassan jön a nyár, ideje lenne tenni valamit az ideális alakért, de nem túl nagy áldozatok árán. Tökéletes ehhez ez a rozslisztből készült diétás palacsinta!

Ezekkel a currys-mustáros csirkecsíkokkal készüljön a beach body!

A hús és a saláta egy idő után rendkívül unalmas, de a fűszereknek hála több módon variálható, így teljesen új formában ehetjük a szokásos csirke-saláta kombinációt. Íme a currys-mustáros csirkecsíkok!

Majonézes saláták nem csak húsvétra: 2 nemzet 2 képviselője (x)

Két igazi klasszikust hoztunk ma az asztalra, amik húsvét előtt, közben és után is tökéletesek. Titkuk a házi készítésű majonézben rejlik!

Köszöntsd a tavaszt ezzel a fehérboros zöldhagymalevessel!

A zöldhagyma ugyan egész évben kapható, mégis tavasszal a legzsengébb és legízletesebb. Egy kis jó minőségű fehérborral kiegészítve mennyei zöldhagymalevest készíthetünk belőle!

Készíts húsvéti túrótorta nyuszit! (Videóval!)

Egy hagyományos túrótorta sok mindenre képes: azon túl, hogy rendkívül finom, egy kis átalakítással felejthetetlen húsvéti túrótorta nyuszit készíthetünk belőle!

Nem tudsz mit csinálni a sonka levével? Ezt a finom levest készítsd belőle!

A sonka leve olyan finomság, amit semmiképp nem érdemes kiönteni, valamit kezdeni kell vele! Most egy olyan levest mutatunk, ami a húsvét minden ízét magában hordozza.

Süssünk, süssünk valamit: édes és sós muffinok, amelyek sütésében a gyerekek is segíthetnek (x)

A tengerentúlon inkább cupcake-nek nevezett, a 19. században elterjedt amerikai muffin receptjére tényleg használhatjuk az elcsépelt “egyszerű, de nagyszerű” kifejezést, mert a sütéshez kevésbé értő felnőttek és maguk a gyerekek is könnyedén elkészíthetik.

Csodaszép tésztakosárkát hoztunk nektek mára!

Húsvétkor különösen ügyelünk arra, hogy nemcsak finomat, hanem szépet is együnk. Ez a tésztakosárka mindkét kritériumnak megfelel, hiszen garantáltan elájulnak tőle a vendégek, arról nem is beszélve, hogy laktató és rendkívül finom is!

Aszpiktojás: dekoratív és finom! (Videóval!)

Ugyan húsvétkor eleve adott a tojás, mi mégis megbolondítottuk egy kicsit! Készíts aszpiktojást, ami nemcsak szép, de finom is!

Édesburgonyás, fekete babos enchilada, krémes avokádós-korianderes szósszal

A sajtról valószínűleg azonnal megfeledkezel, amint beleharapsz ebbe az édesburgonyás, fekete babos, spenótos enchiladába.

Apukám kedvence: a bakonyi sertésborda galuskával

Apukám sokszor kérte Anyukámat, hogy készítsen bakonyi sertésbordát. Erre eddig nem került sor, de a recept alapján elkészítettem neki, és odáig volt!

Csíkos kalács: ezzel hangolódj a húsvétra! (Videóval!)

Lassanként közeledik a húsvét, ami egyben a kalácssütés időszaka is. Ha nemcsak finom, hanem mutatós süteményt szeretnél, ezt a csíkos kalácsot próbáld ki!

Indul a grillszezon: benne vagyunk a pácban! (x)

Ahogy megérkezik a jó idő, egyre több kerti programot szervezhetünk a családdal vagy a barátokkal, és a grillsütő is gyakrabban előkerül a garázsból. Nem elég azonban a grillrács és a szén, pácok is kellenek egy-egy jó sütéshez. Ehhez mutatunk most tippeket!

Csőben sült zöldséges finomságok az egész családnak (x)

Nem mindig van (mondjuk ki: nagyjából soha nincs) időnk hétfogásos ebédet rittyenteni a családnak, ha pedig meleg az idő, senkinek nincs kedve órákat a konyhában tölteni. Az alábbi csőben sült egytálételek azonban megoldják a problémánkat.