Barion Pixel Elhunyt Olivia Newton-John, a Grease sztárja – Coloré

Elhunyt Olivia Newton-John, a Grease sztárja

2022. 08. 09.

A 73 éves korában elhunyt Olivia Newton-John halálhírét férje, John Easterling tette közzé a Facebookon.

A Grease című film főszereplője és megannyi popsláger előadója, Olivia Newton-John helyi idő szerint hétfő reggel hunyt el dél-kaliforniai birtokukon. “Olivia több mint harminc éven át a győzelmek és a remény szimbóluma volt, ahogy megosztotta velünk a mellrákkal való küzdelmét.” – írta Easterling.

Olivia Newton John Has Passed Away
Forrás: Northfoto

Olivia Newton-John 1948. szeptember 26-án született az angliai Cambridge-ben, három gyermek közül a legkisebbként, apja iskolaigazgató volt, anyja pedig egy Nobel-díjas fizikus lánya. Családjuk Olivia öt éves korában Melbourne-be költözött, ahol a kislány megtanult zongorázni. Tizenöt éves korában Newton-John megalapította a Sol Four nevű, kizárólag lányokból álló formációt, és az Everything’s Coming Up Roses előadásával megnyertek egy tévés tehetségkutatót. Az első helyezett díja egy londoni utazás volt, ahol Newton-John egy barátjával együtt léphetett fel katonai bázisokon és a kontinens klubjaiban.

1973-ban megkapta négy Grammy-díja közül az elsőt, és elnyerte a legjobb country énekes díját a Let Me Be There című debütáló albumáért. 1974-ben ő képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az 1970-es és 80-as évek country-pop és soft-rock szenzációjává vált, ő volt “a lány a szomszédból”, legismertebb dalai között ott volt a Xanadu, a Physical, az If You Love Me és a Banks of The Ohio is. Olivia Newton-John több mint 100 millió albumot adott el, és közel negyvenszer szerepelt a Billboard Hot 100-as toplistán öt évtizedes zenei karrierje során. Népszerűsége azonban újabb magaslatokba csapott, miután ő lett a Rydell High középiskola jó kislánya, Sandy Olsson a Grease-ben (1978), az 1972-ben a Broadway-n debütál musical adaptációjában. A másik főszereplő John Travolta volt, aki Danny Zuko szerepét öltötte magára, és közös számaikat azóta is imádja a közönség, különösen a filmvégi You Are The One That I Want-ot. A duettet 2002-ben, több, mint negyven évvel a Grease után újra előadták.

Archival Filmstills
Jeff Conaway, Olivia Newton-John, John Travolta és Stockard Channing a Grease zárójelenetében. Forrás: Northfoto

Travolta így emlékezett meg kolléganője haláláról Instagram-oldalán:

“Drága Oliviám, sokkal jobbá tetted mindannyiunk életét. Hihetetlen hatással voltál ránk. Annyira szeretlek. Egyszer még találkozunk és újra együtt leszünk. A tiéd voltam attól a pillanattól kezdve, amikor megláttalak, és mindörökké! A te Dannyd, a te Johnod!”

Newton-Johnnál először 1992-ben diagnosztizáltak mellrákot, majd 2017 májusában bejelentette, hogy 25 év nyugvó állapotot követően a rák átterjedt a gerince alsó részére. A mellrákban szenvedők számára hozta létre az Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre-t Melbourne-ben, és több száz millió dollárt gyűjtött a betegség elleni küzdelemhez. 

Olivia Newton John And John Easterling Attend G'day Usa Gala In Los Angeles
Férjével 2013-ban. Forrás: Northfoto

Családja azt kéri a rajongóktól, hogy virágok helyett adományozzanak emlékére az Olivia Newton-John Alapítványnak.

Forrás: The Hollywood Reporter