Szigliget Várudvar – Follow the Flow és Honey Beast koncerttel nyit a programsorozat

Új programsorozat indul útjára a balatoni régió szívében, Szigligeten. A Szigliget Várudvar június 17-19. között a Várudvar Fesztivállal nyitja a szezont olyan fellépőkkel, mint a Follow he Flow, a Carson Coma és a Honey Beast, de a nyár további hétvégéin is igényes zenei és színházi előadásokkal várják az odalátogatókat.

Szigliget Várudvar rendezvénysorozat új kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagítja a balatoni régió programkínálatát: egész nyáron koncertekkel és szabadtéri színházi előadásokkal várják a szervezők a kikapcsolódni vágyókat. A Szigliget Várudvar első hétvégéje a zenekedvelőknek kedvez, hiszen fellép többek között a Follow the Flow, a Carson Coma, a Fran Palermo, a Tudósok és a Honey Beast is, de aki jegyet vált az eseményre, nem csak a muzsikát, hanem a szigligeti várat is megcsodálhatja, egyúttal belépést nyer a város strandjára is. 

Szigliget Várudvar, Várudvar Fesztivál
Június 17-19. között kerül megrendezésre a Szigliget Várudvar első hétvégéje, amelynek során a zenéé lesz a főszerep.
Kép forrása: Polgár László

A Várudvar Fesztivált követően Szigliget egész nyáron koncertekkel és szabadtéri színházi előadásokkal szórakoztatja a látogatókat, hiszen műsorra tűzték a Centrál Színház Házassági leckék 1. és 2. előadásokat Stohl Andrással, Kovács Patríciával, Balsai Mónival és Schmied Zoltánnal, ezen kívül a színházkedvelők részt vehetnek még a Rezes Judit-Szabó Győző házaspár Loveshake című előadásán is. Június végén megcsillogtatja még tehetségét Csányi Sándorszínművész is a Hogyan értsük félre a nőket című önálló estjével, rajta kívül pedig ugyanebben a műfajban lép majd fel Pokorny Lia a Liaison című zenés stand upban. Thuróczy Szabolcs is színesíti a fellépőgárdát: a színész Bödőcs TiborMeg se kínáltak kocsmaárjájával mutatkozik be a szigligeti vár udvarán. A szakma nagyjai is helyet kapnak a színpadon: Hernádi Judit és Kern András közös játékát is élvezhetik a nézők idén nyáron, rajtuk kívül pedig Dobó Kata és még sokan mások is fellépnek majd a balatoni vár udvarán. 

A zene szerelmesei sem maradnak muníció nélkül, hiszen a Várudvar Fesztivált követően is alkalmuk lesz részt venni színes koncertélményeken. A vár udvarán helyet kapnak a hazai kamara-, könnyű- és popzene legjobbjai, így együtt örülhetünk a Tankcsapda, Zorán, Wellhello és Budapest Bár, Kamarás Iván, László Boldizsár és Szekeres Adrienkoncertjeinek, de rajtuk kívül fellép még Szűcs Gabi és Falusi Mariann is, emellett Váczi Eszter Pop-Swing and Soulestjén is élvezhetjük a csodás dallamokat, nem beszélve a „best of” Geszti Péter estről. 

Szigliget Várudvar, Várudvar Fesztivál
A vár udvarán a gasztronómia szerelmesei sem maradnak muníció nélkül
Kép forrása: Polgár László

Persze a gasztronómia szerelmesei is örülhetnek, hiszen a Várudvarnak ebben a tekintetben sincs szégyellni valója. A programsorozat során olyan éttermek kínálatából válogathatnak az odalátogatók, mint a Nem rossz süti by Rácz Jenő, a Buja Disznó(k) Bíró Lajossal, a Digó Pizza és a Costes. A rendezvénysorozaton egy Pop up stand is várja az odaérkezőket, amelyen hétről hétre különböző éttermek kínálatából válogathatnak majd kedvükre. 

A Szigliget Várudvar felejthetetlen programokkal, utánozhatatlan ízélményekkel, az ország egyik legkülönlegesebb kilátásával, azaz összességében egy egészen újfajta élménnyel várja a kikapcsolódni vágyókat idén nyáron. 

Ez is érdekelhet: Bödőcs, Keresztes, Thuróczy. Az összeállt szentháromság színpadra adaptálta a humorista Meg se kínáltak című regényét, az eredményben pedig nem kell csalódnunk, hiszen a főszereplő, Oszkár a legszerethetőbb alkoholista szobafestő, akivel valaha dolgunk volt. Az előadásról írt cikkünket ITT érheted el. 

Borítókép forrása: Polgár László

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban