Barion Pixel Szerencse – Új mese az Apple TV+-on Jane Fonda és Whoopi Goldberg szinkronhangjával – Coloré

Szerencse – Új mese az Apple TV+-on Jane Fonda és Whoopi Goldberg szinkronhangjával

2022. 08. 12.

Érdekes kérdés, vajon mi történik velünk azokon a napokon, amikor mellénk szegődik a szerencse, s vajon mit üzen az univerzum, ha épp semmi nem jön össze – például leejtjük a telefonunkat, természetesen kijelzővel lefelé. Ezekre a dilemmákra adja meg a választ az Apple TV+ új mesefilmje, a Szerencse.

Mázli kontra pech

A történetben a fiatal Sam Greenfield (szinkronhangja Eva Noblezada) életét követhetjük nyomon: Sam a végletekig peches, fiatal lány, tipikus lúzer figura, hiszen minden, olykor hihetetlen szerencsétlenség megtörténik vele, amelyről csak ember álmodhat. (A partvissal magára zárja az ajtót a reggeli készülődéskor, lépten-nyomon elhagyja zoknija párját, rohanás közben leereszt a biciklije…) 

Szerencse
Sam nem a legszerencsésebb lány a világon, sőt!Kép forrása: YouTube

Sam kálváriájának viszont vége szakad, amikor a lány szert tesz egy szerencsepénzre. Később, miután „véletlenül” beleejti az értékes érmét a lefolyóba, kisül, hogy az egy fekete macska (a Mission Impossible filmekből ismert Simon Pegg) tulajdona volt, aki gondatlanul beengedi Samet Szerencseország birodalmába. A peches főszereplő persze felborítja Szerencseország és Pechbirodalom közötti kényes egyensúlyt, így kettőjükre hárul a feladat, hogy megmentsék a világot a viszontagságoktól.

Szinkronhangok és háttérmunkák

A már említett Noblezada és Pegg mellett olyan neves színészek is felbukkannak még szinkronhangként a filmben, mint Új-Hollywood legendás színészgárdájának oszlopos tagja, Jane Fonda vagy Whoopi Goldberg. A garantált szórakozásra azonban nem csak e művészek, hanem az író, Kiel Murray is garancia, hiszen az írónő nem ma kezdte a szakmát. Murray-hez fűződik (többek között) a nagy sikerű Verdák első része, majd annak 2017-es folytatása, a Verdák 3. Az író neve legutoljára egy évvel ezelőtt bukkant fel egy rajzfilm kapcsán: Raya és az utolsó sárkány története is az ő fejéből pattant ki, ahogy a Szerencse forgatókönyvét is neki köszönhetjük. 

Murray egy nemrég vele készült interjúban elárulta, hogy régóta szeretett volna egy olyan történetet, amely a pech és a mázli körforgásáról szól, hiszen ez olyasmi, amivel mindannyian tudunk azonosulni. 

„Valahogy megragadt bennem a gondolat, hogy a pech is lehet szupererő, különösen akkor, ha az ember sok negatívumon ment keresztül, az így szerzett tapasztalatok pedig sokkal erősebbé és bátrabbá tették, ahogy Samet is” 

– nyilatkozta új alkotásáról Murray.   

Egy bizonyos, Murray eddigi műveit ismerve szem nem marad majd szárazon a Szerencse című mesefilm alatt, amely augusztus 5-től angol nyelven, magyar felirattal tekinthető meg az Apple TV+ kínálatában. 

Ez is érdekelhet: Mesék 30 felett – Miért szeretjük felnőttként is az animációs filmeket?

Az Encanto és az Énekelj! 2. apropóján utánajártunk, vajon mi az oka annak, hogy felnőtt fejjel is ugyanolyan lelkesedéssel nézzük a mesefilmeket, mint gyermekként.