Barion Pixel Sétatörténelem Bagi Ivánnal – ezt nem biztos, hogy tudtad augusztus 20-ról – Coloré

Sétatörténelem Bagi Ivánnal – ezt nem biztos, hogy tudtad augusztus 20-ról

2022. 08. 21.

A népszerű humorista Sétatörténelem című videósorozatában ered nemzeti ünnepeink nyomába.

Ugyan elmaradt a tűzijáték, de mindig aktuálisak nemzeti ünnepeink, így miért ne ünnepelhetnénk augusztus 20-at egy humorista érdekes, ismeretterjesztő előadásával?

The,statue,of,saint,stephen,(stephen,i,,first,king,of
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A Karinthy-gyűrűs Bagi Iván egy interaktív történelmi-kisfilm sorozat készítésében vett részt az elmúlt években, mely a Sétatörténelem címet viseli. Céljuk, hogy virtuális sétákkal mutassák be a hazai fiatalok számára Magyarország nemzeti ünnepeit, így most az augusztus 20-ai államalapítás volt soron. A Videán már megtekinthető a felvétel, ide kattintva indíthatjátok is a lejátszást.

Sétatörténelem
Forrás: Videa, ateheszter

A Sétatörténelem ezen epizódjában egy másik, történelem szakon végzett stand-upos, Szép Bence kísérte el Bagi Ivánt a tudás útján. A humoristák jelenléte garantálja a szórakozást is, így ne száraz töriórára számítsunk, ha ez valaki eltántorított volna. Kiderül a videóból többek között, hogy valóban a pápától kapta -e István a koronát, illetve, hogy Koppány vezér meg volt-e keresztelve, valamint, hogy valójában augusztus 20-án történt-e meg az államalapítás.

Remélem, hogy ezzel az oldott hangulatú , laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákoknak a magyar történelmet. El kell, hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen kisfilmekből tanulhattam volna, biztos hogy sokkal jobban ment volna ez a tantárgy. A legfontosabb szempont az volt számunkra ennek a filmnek az elkészítése során, hogy a fiatalokkal valahogy megszerettessük a tanulást.” – mondta Bagi Iván a műsorról.