Barion Pixel Nora En Pure Budapesten: a Deep House DJ a Cinema Hallban zenél július 22-én – Coloré

Nora En Pure Budapesten: a Deep House DJ a Cinema Hallban zenél július 22-én

2022. 07. 21.

Júlus 22-én, pénteken újra felcsendülnek a svájci, dél-afrikai-származású Nora En Pure DJ lágy dallamai a Cinema Hallban.

Nora En Pure DJ a deep house stílus képviselőjeként vonult be az elektronikus zenei életbe Come With Me című kislemezével 2013-ban, s menetelése azóta is töretlen. A többi DJ-vel egyetemben Daniela Di Lillo zenei karrierje is a komolyzenével indult: gyermekkorában klasszikus zenehallgató volt, majd ezt követően belekóstolt a pop és rock stílusaiba is. 

Nora En Pure
A DJ gyakran zenél a világ legfurcsább helyszíneinKép forrása: YouTube.com

Nora En Pure – A kezdetek

Nora mindössze 23 évesen robbant be a köztudatba a már említett lemezzel, s a kezdeti sikerek arra ösztönözték, hogy hétről hétre újabb produkciókkal örvendeztesse meg hallgatóit: hetente új szettel (egyórás zenei blokkal) jelentkezik Purified Radio nevű csatornáján. Elmondása szerint egyébként az Afrikában megtapasztalt természetközeliség a mai napig nagy hatással van a munkásságára, s ezt a rajongók is érzékelhetik: a Purified kétszázadik részét ugyanis a svájci Gstaad hegyei között vették fel, s az erről készült videós összeállítását már csaknem hétmillióan látták a YouTube-csatornáján.

Nora En Pure mára szinte fogalommá nőtte ki magát: weboldala szerint neve végérvényesen összefonódott az organikus hangszerek és az érzelmes zongoraakkordok szimfóniájával. A DJ egyébként olyan, nagy presztízsű fesztiválok húzóneve, mint a belga Tomorrowland, a kaliforniai Coachella vagy a nevadai Burning Man, s ugyanlágy dallamai már többször felcsendültek hazánkban is, mégis, a nevével fémjelzett események számottevő érdeklődést váltanak ki a rajongókból. 

Ez is érdekelhet: Az eredendően férfiak által uralt DJ szakma olyan gyöngyszemekkel lett gazdagabb az elmúlt években, mint Charlotte De Witte, Nervo, Alison Wonderland, így az erősebb nem egyeduralma megtört, elérkezett a női lemezlovasok hajnala. Mit jelent számukra a zenélés? Honnan inspirálódnak? Hogy állnak helyt a pult mögött? Összeállításunkból kiderül.

Cinema Calling szervezésében megrendezésre kerülő esemény kiegészül még egy isztambuli DJ, ELIF szimfóniájával is, aki Nora En Pure-t követően áll majd a keverőpult mögé. Az energikus ELIF 2019-ben debütált a The Anjunadeep kiadó új üdvöskéjeként (amely a szintén világhírű Above&Beyond producertársasága).  Hitvallása, hogy zenéjével egészséges és boldog életre inspirálja a környezetében élőket. 

A 10. kerületi Cinema Hallban szervezett eseményre jegyek korlátozott számban kaphatók. 

Borítókép forrása: noraenpure.com