Barion Pixel Bazi nagy olasz lagzi a Netflixen: Kishúgom esküvői – Tragédia és happy end 100 percben – Coloré

Bazi nagy olasz lagzi a Netflixen: Kishúgom esküvői – Tragédia és happy end 100 percben

2022. 07. 28.

Szerelmi háromszögek, a semmiből felbukkanó exek, bonyodalmak és káosz – röviden így jellemezhető a Netflixen látható Kishúgom esküvői (Love. Wedding. Repeat) című film, amely azt mutatja be, néha milyen kevésen múlhat, hogy merre alakul az életünk.

Bár ez így filozofikusan hangozhat, A kishúgom esküvői valójában egy romantikus vígjáték, amit a brit Dean Craig rendezett a Netflixnek. Nagy reményekkel ültünk a tévé elé: azt gondoltuk, hogy egy angol rendezésű (és humorú) esküvő egy olasz helyszínen csakis nagyon vicces lehet – már láttuk is magunk előtt, ahogy Hugh Grant Mr. Beannel karöltve száguldozik egy Fiat 500-assal a Róma utcáin –, de nem egészen így alakult a történet.

Kishúgom esküvői
Kép forrása: IMDb

Számtalanszor elmorfondírozunk azon, vajon hogyan alakult volna az életünk, ha egy adott szituációban valami, csak egészen kicsit is, másképp történt volna. Milyen következményekkel járhatott volna az az apróság, milyen láncreakciót indíthatott volna el, és összességében: mi lenne velünk, hol lennénk, mit csinálnánk most? A film elején Judi Dench hangján el is hangzik az örök igazság: a káosz és a vakszerencse határozza meg az életünket, ezért egy véletlen is elég, hogy semmi se történjen úgy, ahogy elterveztük. Erre épít a Kishúgom esküvői: megmutatja, hogy egy gyermeki csínytevés, egyetlen mozdulat, mekkora hatással lehet a sorsunk alakulására.

Kishúgom esküvői: két változatban

Jack (Sam Calflin) lázasan készül nővére, Hayley (Eleanor Tomlinson) esküvőjére, amikor váratlanul felbukkan a színen a menyasszony bedrogozott exe, Marc (Jack Farthing), aki illuminált állapotában mindent elkövet annak érdekében, hogy egykori barátnője ne menjen hozzá az olasz Robertóhoz. Hayley szeretné kiiktatni a buliból Marcot, ezért megkéri Jacket, hogy tegyen egy lórugásnyi adag altatót annak poharába. Ezután azonban homokszem kerül a gépezetbe: a vendégseregben unatkozó gyerekek poénból összekeverik az asztalokon az ültetőkártyákat… Így végül senki nem oda ül, ahova kéne, és természetesen az altatót tartalmazó pezsgőt sem Marc issza meg, hanem a menyasszony legjobb barátja, akinek az ara nagy szerepet szánt (volna) élete nagy napján.

Kisebb-nagyobb malőrök már eddig is voltak az esküvőn, de ezen a ponton minden a feje tetejére áll, egymást követik a bonyodalmak és kínos helyzetek, mígnem tragédiába torkollik az esküvő.

Itt azonban nem ér véget a film, hanem újrakezdődik! A B verzióban is összekeverik ugyan a gyerekek az ültetőkártyákat, és most sem a menyasszony exe issza meg az altatót, hanem Jack, de ezúttal happy enddel végződik a lagzi. A film tehát a két végletet mutatja be:

óriási jelentősége lehet az életünkben a legkisebb dolgoknak is, például annak, hogy valahol a saját helyünkre ülünk-e.

A film egyébként egy 2012-es francia produkció feldolgozása, és akik mindkét mozit látták, az eredetit általában jobbnak tartják. Valóban, az egész témából, a sztoriból, a helyzetkomikumokból jóval többet ki lehetett volna hozni, és néhány olcsó poén is kimaradhatott volna, de a nyári esküvői szezon közepette, egy esős estén, így is jó kikapcsolódást nyújthat A kishúgom esküvői.

A film előzetese ITT tekinthető meg.