Barion Pixel Nálad vagy nálam? – Reese Witherspoon és Ashton Kutcher új filmje kellemes flashback a kilencvenes évekbe – Coloré

Nálad vagy nálam? – Reese Witherspoon és Ashton Kutcher új filmje kellemes flashback a kilencvenes évekbe

2023. 02. 10.

A Valentin-napra készülve vérbeli romkommal rukkol elő a Netflix: a Nálad vagy nálam? visszahozza a kilencvenes évek pillanatait olyan tehetséges színészekkel, mint Reese Witherspoon és Ashton Kutcher.

Julia Roberts és Richard GereSandra Bullock és Keanu ReevesMeg Ryan és Tom Hanks. A kilencvenes évek romantikus filmjeinek ikonikus párjai még mindig úgy élnek az emlékezetünkben, mintha csak tegnap kerültek volna ki a videótékák polcaira a filmjeik, s úgy tűnik, hosszú idő után végre Hollywood is észbe kapott, hogy ideje visszakanyarodni a szerethető romkomokhoz. Legalábbis ezt sugallja a Nálad vagy nálam? (Your Place or Mine?) című film előzetese, amelyben Reese Witherspoon és Ashton Kutcher egymásra találásának lehetünk szemtanúi. 

Nálad vagy nálam?, Reese Witherspoon, Ashton Kutcher
Reese Witherspoon és Ashton Kutcher a Nálad vagy nálam? premierjén. Kép forrása: Northfoto

Nálad vagy nálam? – Amit a történetről tudni lehet

Noha kapcsolatuk merőben másképp indult, Debbie (Reese Witherspoon) és Peter (Ashton Kutcher) évtizedek óta barátok. Debbie egyedülálló anyaként neveli a fiát Los Angelesben, míg Peter fantasztikus karriert futott be New Yorkban. Egy kétségbeesett telefonhívást követően a férfi felajánlja, hogy cseréljenek „életet” egy hétre, hogy Debbie felszínre bukhasson a fojtogató hétköznapi mókuskerékből. Egy hét alatt azonban sok minden változhat, így például a főszereplők egymás iránti érzelmei is, hiszen, amikor Debbie belehabarodik Theóba (a Grace klinikából ismert Jesse Williams), Peter rájön, valójában többet érez iránta, mint szimpla barátság. 

Witherspoon és Kutcher, az új álompár

„Mindig igyekszem olyan történeteket keresni, amelyek arra világítanak rá, mit jelent nőnek lenni a ma” – nyilatkozta új filmjének karakteréről Reese Witherspoon egy vele készült interjúban. Elmondása szerint azt értékelte leginkább Debbie-ben, hogy mennyire hétköznapi figura: mindennapi küzdelmei bármelyik nő küzdelmei lehetnének. Érdekesség, hogy Witherspoon ezúttal nemcsak színészként, hanem producerként is részt vett az alkotói folyamatban, így több szempontból is igyekezett megragadni a karakter lényegét. 

Kutcher is hasonlóan nyitottan állt hozzá a munkához: ő és Reese is nagyjából tíz-tíz romkomnak voltak eddig a főszereplői, s a színész elmondása alapján ugyan nem feltétlenül ezek élete legnagyobb alakításai, de nem hiszi, hogy van fontosabb dolog a világon a szerelemnél. Kutcher ugyanakkor nem szereti a beskatulyázást (már ami a karaktereit illeti), hiszen mindegyik romantikus filmben más és más figurát igyekszik megjeleníteni, s ez szerepel a hosszú távú tervei között is. 

Nálad vagy nálam? című romantikus film mától ingyenesen hozzáférhető a Netflix streaming szolgáltató kínálatában. 

Források: ITT és ITT
Borítókép forrása: Northfoto