Ha május, akkor majális! 2 év után ismét Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeumban

Két év kihagyás után újra Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben, ahol ma és holnap több mint hetven múzeum mutatkozik be. A látogatókat napközben gyermekprogramok, tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, délután és este pedig gasztronómiai különlegességek és koncertek várják. A hagyományokhoz híven idén is átadják az Év Múzeuma és a Pro Museo díjakat.

Két év után ismét majálisoznak a múzeumok. Az érdeklődők a múzeumkertben több mint hetven múzeumot „látogathatnak meg” egy helyen. Bemutatkozik többek között az új Közlekedési Múzeum, a Hopp Ferenc Ázsia Múzeum, a Göcseji Múzeum megújult, frissen átadott épülete és kiállítása, valamint az Esterházy-kastély kiállítása is.

Múzeumok Majálisa
Kép forrása: Magyar Nemzeti Múzeum

Az érdeklődők a Magyar Nemzeti Múzeum épületében átélhetik, milyen volt egy audiencia Erzsébet királynénál; a Madách Színház színészei társaságában az 1848-as forradalomban találhatják magukat; hallhatják a múzeum épületének történetét a megelevenedő festményektől; megtekinthetik a látványraktárat, ahol a Herzog-ezüstök láthatók; és egy évszázadot átívelő időutazáson is részt vehetnek a reformkortól egészen az I. világháború kitöréséig.

Múzeumok Majálisa az egész családnak

Szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között a családok megtekinthetik a Sorsfordító interaktív virtuális kiállítást, részt vehetnek egy, a Történeti kiállításban zajló kincskereső játékon, vagy VR szemüvegen keresztül visszarepülhetnek a római korba, ahol megtudhatják, milyen volt az élet Vértesszőlősön és Balácán, egy római kori villagazdaságban. A Múzeumi Alkotóműhelyben pedig kreatív foglalkozásokon próbálhatják ki kicsik és nagyok, hogy hogyan készülnek a kalapok, cilinderek, erszények.

A hagyományokhoz híven idén is a majális keretein belül adják át az Év Múzeuma díjat. A napközbeni színes programokat szakmai konferenciák, változatos gasztro élmények, WAMP dizájn vásár és koncertek teszik teljessé: este fellép többek között az Ivan and the Parazol és Dj Bootsie. A múzeum lépcsőjén különleges táncelőadást mutat be a Willany Leo Társulat, valamint megtekinthető Adorjáni Bálint Capa kamaradarabja is.

A május 21-22-én megrendezett majális programjai, a múzeumi tárlatvezetések és az esti koncertek mindkét napon ingyenesen látogathatók. A rendezvény programja ITT olvasható.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A 3 legmakacsabb csillagjegy, akikre senki sem tud hatni