Barion Pixel Advent a Magyar Nemzeti Múzeumban – Coloré

Advent a Magyar Nemzeti Múzeumban

2022. 12. 02.

Népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal, változatos programokkal és adventi hangulattal várja a látogatókat december 18-ig minden hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum. A programok a Múzeumban és a Múzeumkertben zajlanak majd párhuzamosan, szombatonként és vasárnaponként 10 és 18 óra között.

A Magyar Nemzeti Múzeum idén úgy döntött, hogy gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas és színes programokkal emeli az ünnepekre készülés heteinek hangulatát: a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen tervezte meg a karácsonyi témakörre épülő kézműves foglalkozásokat és az ajándékvásárt.

Szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között a gyermekek neves népművészek vezetésével készíthetnek karácsonyi ajándékokat. Advent első hétvégéjén a Gránátalma-díjas játékkészítővel képeslapokat, díszeket, ajándékkísérőket, a bútorfestő népművésszel pedig karácsonyfadíszeket festettek bútorfestési technikával. A második hétvégén gyékényfonó népi iparművész irányításával készülhetnek természetes anyagokbók karácsonyfadíszek, a harmadik hétvégén pedig szaloncukrok és angyalkák készítésében segít majd kékfestő népi iparművész. Az utolsó hétvégén mézesbábos népművész vezetésével mézeskalácsokat díszíthetnek íróka technikával a gyerekek.

Advent
Kép forrása: mnm.hu

A múzeumpedagógusok is kreatív foglalkozásokkal készülnek, adventi kalendárium, karácsonyi üdvözlőlap, betlehem és karácsonyfadíszek készítésére lesz lehetősége óránként induló kézműves foglalkozáson az 5–12 évesek gyermekeknek. Különleges mesemondás és -olvasás is szórakoztatja majd nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is, karácsonyi mesékkel minden délelőtt és délután találkozhatnak a látogatók az összes hétvégén.

Adventi cukiságok címmel jóízű, kreatív kaland is vár az 5–10 éves gyerekekre szombatonként 10 órától 12 óráig, külön regisztrációval. A program kezdetén a gyerekek a múzeumkerti Geraldine cukrászdában elkészíthetik a saját csemegéjüket, majd átsétálva a Magyar Nemzeti Múzeumba játékos formában megismerkedhetnek az elkészített édesség múltjával és jelenével.
A Múzeum belterében népművészeti vásár, míg a Múzeumkertben adventi finomságok várják a látogatókat, valamint karácsonyi mesék és koncertek, amelyek látogatása ingyenes.

A múzeumi kézműves foglalkozásokra a jegyek kedvezményes, 1000 forintos áron válthatók gyermekek számára, amelyek tartalmazzák a foglalkozás és az elkészített tárgyak anyagköltségét, míg a kisérőjegy 500 Ft, a családi jegy pedig 2000 Ft. A Geraldine cukrászdával közös program részvételi díja: 6900 Ft/fő. Az ár tartalmazza az édességek készítésének mindennemű költségét, a múzeumi foglalkozást, a gyerekek számára a múzeumi belépőjegyet és az ott elkészített tárgyak alapanyagköltségét is.

Forrás: mnm.hu
Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix