Mozizz a csillagos ég alatt, budapesti plázák tetején

2022. 06. 20.

Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember nemcsak strandra, hanem végre szabadtéri moziba is járhat! A KULTIK Terasz két helyszínén idén is minden este nyugágyakról, babzsák fotelekből vagy rendezői székekből nézhetjük régi kedvenceinket vagy éppen a legfrissebb premierfilmeket, és még a szúnyogokat sem kell hessegetnünk.

A kutyabarát KULTIK Terasz két helyszínén – a Köki Teraszon és a Corvin Plaza tetején – idén is nyugágyakról, babzsák fotelekből vagy rendezői székekből nézhetjük a filmeket, minden este 21 órától.

Az örök favoritok mellett (pl. Üvegtigris, Az ördög Pradát visel, Vissza a jövőbe, E.T. stb.) a legfrissebb alkotások (Top Gun: Maverick, Vegyél el, Uncharted, Katonadolog stb.) is műsorra kerülnek: családi- és romantikus filmekből, vígjátékokból, és persze Oscar-díjas produkciókból is válogathatunk.

mozi
Fotó: KULTIK Terasz Corvin Plaza

Kifogástalan moziélmény a szabadban

Akik – a szokatlan helyszín miatt – aggódnának a hagyományos mozis hang- és képminőség miatt, azokat megnyugtatjuk: nekik sem kell kompromisszumot kötniük, hiszen most már a szabadban is éppen olyan technikai megoldások elérhetők, mint a plázák vetítőtermeiben. A KÖKI Teraszon például helyet kap az első szabadtéri lézer vetítőgép, míg a hangtechnikát valódi Dolby Digital hangrendszer biztosítja.

A vászon sem marad el attól, amit megszokhattunk, a KULTIK Teraszon például egyedülálló airscreent használnak. Ez az órási, felfújható vászon akár vízen vagy homokon is megállja a helyét, és habár pehelykönnyű, ellenáll a viharos szélnek is. Így már tényleg csak a megszokott mozis nasikat kell beszereznünk: még szerencse, hogy a teraszokon nachos-ból, pattogatott kukoricából és vattacukorból sincs hiány.

A különleges szabadtéri mozi még a nyár idegesítőbb vérszívóira is gondol: a szúnyogokat speciális fáklyás rendszer tartja távol, hogy ne kelljen őket hessegetnünk a mozizás alatt. A hűvösebb estéken pedig magunkra teríthetjük az ingyenesen biztosított puha meleg takarókat is.

Hogy mikor éppen mi zajlik, azt a KULTIK Terasz Facebook oldalán lehet nyomon követni.