Barion Pixel Kaktuszvirág – mégis meddig mehetünk el a hazugságban? – Coloré

Kaktuszvirág – mégis meddig mehetünk el a hazugságban?

2022. 01. 12.

A Belvárosi Színházban látható a Kaktuszvirág Broadway-változata, amely alapján az 1969-as ikonikus film készült.

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?” – olvasható a Kaktuszvirág színlapján, ami már két éve nagy sikerrel fut.

Kaktuszvirág
Forrás: belvarosiszinhaz.hu

A kaktusz virága elsőként egy zenés darabként került színpadra Fleur de cactus címen, ebből született egy Broadway-darab, majd az 1969-es film, mely Goldie Hawn első munkája volt. A zenés változatot itthon már bemutatták korábban, a mostani verziót, a Kaktuszvirágot a Belvárosi Színház hozta el nekünk 2019 telén Ötvös András (akit legutóbb a Nagykarácsonyban láthattunk) és Kovács Patrícia főszereplésével. A fantasztikus humorú előadást Novák Eszter rendezte, és közel három óra kikapcsolódást nyújt, miközben a poénba burkolt helyzetek elgondolkodtatják a nézőtéren ülőt. Megéri-e hazudni – hát még saját magunknak? Egyáltalán, van különbség hazugság és hazugság között?

Sokan nem tudják, de az eredeti ötletből merítkezik egyébként az Adam Sandler-féle Kellékfeleség is, de ha azt még nem láttátok, először a Kaktuszvirágot ajánljuk. Aztán a filmet is, nem szégyen szeretni Sandlert.