Barion Pixel Az 5 legjobb minisorozat a Netflixen – Coloré

Az 5 legjobb minisorozat a Netflixen

2023. 09. 30.

A Netflix továbbra is a streamerek királya, a Rotten Tomato értékelések alapján pedig nem kell az időt vesztegetnünk, hogy keresgéljünk, melyek a legjobb minisorozatok.

Az eredeti saját gyártású és a beszerzett, korábbi tévés tartalomból álló kiterjedt könyvtárával a Netflix világszerte elsőként szórakoztatja a közönséget, és hűségesen ragaszkodnak is hozzá az emberek, így simán felveszi a harcot a rendkívül versengő streamelési környezetben. Persze nem minden filmje és sorozata telitalálat, de ott az IMDB vagy épp a Rotten Tomatoes, hogy a rajongói visszajelzések alapján hatékonyan és gyorsan dönthessünk. Ezúttal a legjobb minisorozatokat rangsoroljuk.

legjobb minisorozatok
Forrás: Netlfix

Unortodox

Ötödik helyen, 96%-kal a 2020-as Unortodox áll jelenleg. A Deborah Feldman 2012-es önéletrajza által ihletett sorozatban a főszereplőt, Esty Shapirót követhetjük nyomon. A fiatal nő elmenekül ultraortodox zsidó közösségéből, hogy világi életet éljen Berlinben. Amikor kiderül, hogy terhes, férje és unokatestvére utána utaznak, hogy megtalálják és visszahozzák. A legjobb minisorozatok egyike.

A vezércsel

A 2020-as A vezércsel még mindig szépen tartja magát. A sakk szépségét és izgalmát bemutató különleges csemege főszereplője Anya Taylor-Joy, és 96%-ot mutat a Rotten Tomatoes-on. A hét epizódból álló sorozat számos kritikai elismerést és díjat is bezsebelt.

Beef

Az őrületes humorú Beef, azaz Balhé egészen elképesztő bosszú hadjáratot mutat be. A főszereplői Steven Yeun és Ali Wong zseniálisat alakítanak. A fekete humorú, pörgős limitált széria 98%-on áll.

Hihetetlen

A 2019-es Hihetetlen című drámasorozat a dobogó 2. fokán áll 98%-kal. Az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Toni Collette az Emmy-díjas Merritt Weverrel együtt játsszák a főszerepeket, mint nyomozók. A cselekmény Marie-ra, egy fiatal nőre összpontosít, akit azzal vádolnak, hogy hazudott a megerőszakolásról. A két nyomozó azt gyanítja, hogy többről van itt szó, elkezdik megfejteni a rejtélyt, de az megdöbbentő igazsághoz vezet.

Alias ​​Grace

Ki lehet jelenteni, hogy a legjobb minisorozatok közé tartozik. Érdekes, de az első helyen, 99%-os értékeléssel egy olyan gyöngyszem áll, amiről sokan nem is hallottak. Az alulértékelt Sarah Gadon az Alias ​​Grace című kanadai minisorozatban játszik, Edward Holcroft, Zachary Levi, David Cronenberg és az Oscar-díjas Anna Paquin (True Blood, X-Men) mellett. A cselekmény középpontjában egy fiatal orvos áll, aki azért érkezik, hogy biztosítsa Grace Marks felmentését, egy fiatal nőét, akit munkaadója és szeretője megöléséért ítéltek el.

Forrás: Collider

Borítókép forrása: Netflix

/szelavi/napijo/legjobb-minisorozat-netflix/