Barion Pixel Szerdánként a boré a főszerep – Ez a Borszerda – Coloré

Szerdánként a boré a főszerep – Ez a Borszerda

2023. 07. 13.

A Borszerda egész júliusban várja a bor és a kultúra szerelmeseit.

A Magyar Nemzeti Galéria Borszerda néven indította el nyári programsorozatát, melynek során – nem meglepő módon – isteni borokat kóstolhatunk. A rendezvény immáron tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre, és olyan múzeumi programokkal van összekötve, melyek különlegessé tesznek minden egyes szerdát, nem csak a bor miatt!

Milyenek a Borszerdák?

A július 5-én indult programsorozat a Magyar Nemzeti Galéria jóvoltából jött létre, és a nyár egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye. Szerda esténként nemcsak borral ünnepelhetjük a nyarat, hanem kiállításokkal és különböző tárlatvezetésekkel is, de az élő zene és természetesen a borkóstoló sem maradnak ki. A Budai Vár tökéletes helyszíne az eseménynek, amikor is a Galéria teraszáról pár finom pohár borral élvezhetjük Pest páratlan panorámáját.

Ahogy mindig, idén is egy bizonyos téma alapján válogatják ki a borokat, ami most ellentéteken fog alapulni: fény és árnyék, szent és profán, bánat és öröm, valamint klasszikus és kortárs. A tematika a kiállításokra is érvényes, így nagy hangsúlyt fektetnek Gulácsy Lajos műveire, de Fáy Dezső és Keleti Arthúr és Szinyei Merse Pál is jelen lesznek műveik által. A műveket tárlatvezetés segítségével ismerhetjük meg jobban,

A meghívott borászatok között többek közt a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet is jelen lesz, de a Badacsonyból és Etyekről is várnak borászokat, így bor és a kultúra igényes találkozásának lehetünk tanúi a Borszerdákon.

További információ az esemény Facebook-oldalán található.

Nyitókép forrása: Unsplash