Barion Pixel A karácsony szellemében bohóckodik Reynolds és Ferrell – Coloré

A karácsony szellemében bohóckodik Reynolds és Ferrell

2022. 12. 25.

Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye az egyik legszebb ünnepi mű, nem hiába dolgozták már fel megannyi formában – most épp zenés vígjátékot faragott belőle az ügyeletes mókamester Will Ferrell és a szépfiúból poéngyárossá avanzsált Ryan Reynolds.

A karácsony szellemében (Spirited) címet viseli a két színész közös alkotása, mely bekerülhet a Reszkessetek, betörők! által vezetett, szívünknek kedves ünnepi filmek családjába. Az eredeti történetben az uzsorás Ebenezer Scrooge-ot látogatja meg a múlt, a jövő és a jelen karácsonyainak szelleme, hogy rádöbbentsék saját hibáira és az ünnep, a szeretet fontosságára.

A karácsony szellemében
A karácsony szellemében premierje. Forrás: Northfoto

Míg Dickens művében a zsémbes öreg áll a középpontban, A karácsony szellemében a jelen karácsony figurája körül forog a sztori, akit Will Ferrell alakít. Ferrell karaktere minden évben kiválaszt egy általa bűnösnek ítélt embert, akit Scrooge-hoz hasonlóan meglátogat a trió. A készítők csavartak egyet a történeten, és a ravasz, fondorlatos üzletember Clint Briggst (Ryan Reynolds) sodorja az élet az útjába, aki visszafordítja rá saját „átkát”, és Jelennek is szembe kell néznie saját élete állomásaival. Sunita Mai játssza a Múlt, Loren Woods pedig az eljövendő karácsonyok szellemét, és szerepet kapott még a filmben Octavia Spencer, Patrick Page, és Joe Tippett is. Az Apple TV+-n már elérhető zenés vígjátékban nincs hiány dalokból, indokolatlan sztepptáncból, utcai táncos jelenetekből és persze poénokból sem.

Borítókép forrása: AppleTV+