Barion Pixel Túl a Reszkessetek betörőkön – 4 szokatlan karácsonyi film – Coloré

Túl a Reszkessetek betörőkön – 4 szokatlan karácsonyi film

2021. 12. 22.

Unod már az Igazából szerelmet, a Holidayt, a Télaput és a Reszkessetek betörőket? Valami nem szokványos, de azét karácsonyi filmet néznél Szenteste? Íme, a mi listánk.

Batman visszatér (1992)

batman visszatér
Forrás: Northfoto

A Tim Burton rendezte sztoriban ünnepibb már nem is lehetne a díszlet, és persze tele van akcióval, de jóindulatúan elkönyvelhetjük karácsonyi filmnek. Szuperhősrajongóknak kihagyhatatlan a Michael Keaton főszereplésével forgatott második Batman-film 1992-ből, melyben csupa nagy név szerepelt: Danny DeVito alakította a Pingvint, Christopher Walken Maxi Shrecket, Michelle Pfeiffer pedig a Macskanőt. A rendező eredetileg nem szerette folytatni az 1989-es filmet, de némi forgatókönyv-módosítással és nagyobb kreatív szabadság kicsikarásával igent mondott az újabb projektre.

Drágán add az életed! (1988)

drágán add az életed karácsonyi film
Forrás: Northfoto

Csak nem gondoltátok, hogy lemarad a listáról John McTiernan klasszikusa, a Die Hard? A több, mint harmincéves, egyébként egy regényből adaptált mozi hozta meg a hírnevet a főszereplő rendőrt alakító Bruce Willis számára, aki John McClane-ként vérpöttyös fehér atlétában, a szellőzőben mászva lényegült hőssé felesége karácsonyi partiján, amit megtámadott egy német terroristacsoport. A bandavezér Hans Grubert a néhai Alan Rickman alakította, az akkor már 42 éves színész Nagy-Britanniában igencsak ismert volt, ám a hollywoodi karrier felé ez a film indította el. Megoszlanak a vélemények, hogy akkor ez most karácsonyi film vagy sem – ti mit gondoltok?

Tapló Télapó (2003)

tapló télapó karácsonyi film
Forrás: Northfoto

Ha vannak kisgyerekek a családban, akkor ne ezt a filmet válasszátok a közös karácsonyi filmnézéshez, de egy baráti karácsonyozáshoz tökéletes. Az alkoholista, trágár és bunkó Willie (Billy Bob Thornton) nem a munka hőse, minden decemberben áruházi mikulásként dolgozik – legalábbis ez a látszat, a pláza zárása után kasszafúróként töri fel bűntársával, Marcussal a helyi széfet, és ebből élnek a következő ünnepi időszakig. Azonban ebben az évben többen is veszélyeztetik az akció sikerét, többek közt egy barátnő, egy idegesítő kisgyerek és  egy buzgó biztonsági főnök. Ugyan karácsonyi hangulatunk nem lesz tőle, de 

Hivatali karácsony (2016)

hivatali karácsony karácsonyi film
Forrás: Northfoto

Ugyan idén a pandémia miatt rengeteg helyen ismét elmaradtak a karácsonyi céges bulik, legalább egy film erejéig érezzük ott magunkat. Erre a legjobb film pedig a Hivatali karácsony, amelyben a cég feje, Carol (Jennifer Aniston) épp az ünnepi időszak előtt akarja felszámolni a veszteséges üzletágat, pont azt, ahol öccse, Clay (T. J. Miller) is dolgozik és ahol a férfi minden évben fergeteges karácsonyi bulit szokott rendezni. Kapóra jön egy befektető (Courtney B. Vance), aki megmenthetné a vállalat ezen ágát, de a meggyőzéséhez meg kell, hogy valósuljon a buli is. Így a tiltás ellenére, mindent kockára téve elkezdik szervezni a monumentálisnak ígérkező eseményt – a hangulatról a füves cigi, töménytelen alkohol, és a fáradt gőzt kiengedő kollégák gondoskodnak. A vígjátékban szerepet kapott még Jason Bateman, Kate McKinnon és Olivia Munn is.