Barion Pixel Itt az előzetes, jön az új Harry Potter-sorozat – a legnagyobb gyártók álltak mögé – Coloré

Itt az előzetes, jön az új Harry Potter-sorozat – a legnagyobb gyártók álltak mögé

2023. 04. 13.

Új nézőgeneráció = új sorozat, új szereplők. A Warner Bros., az HBO és J. K. Rowling megállapodtak: a következő évtizedben jön az új Harry Potter.

J. K. Rowling hét Harry Potter-könyve alapján – amelyek továbbra is minden idők legkeresettebb bestsellerei között vannak és 600 millió példányban keltek már el világszerte – az előttünk álló évtized alatt forgathatják és publikálják majd az új szériát. A produkciót a Warner Bros. és az HBO Max közösen jegyzi.

„A sorozatban új színészek szerepelnek majd, hogy a rajongók új generációját vezessék, és tele lesz azokkal a fantasztikus részletekkel, szeretett karakterekkel és drámai helyszínekkel, amelyeket a Harry Potter-rajongók több mint huszonöt éve szeretnek” – írta sajtóközleményében a Warner Bros. A gyártók egy kis előzetest is kiadtak a hírhez.

Hogy az évadok tartalmukban hűek maradnak a könyvekhez, arról személyesen Rowling fog gondoskodni vezető producerként. Az író saját közleményében lelkesedését fejezte ki: egy hosszabb sorozat, az új adaptáció lehetőséget ad majd a részletek és a történeti mélységek bemutatására, amelyeket a filmekbe nem lehetett átültetni.

Rowling ugyanakkor megosztó személlyé vált az utóbbi években a genderkérdésekben kinyilvánított kirekesztő véleménye miatt. Februárban például a Hogwarts videójáték ellen indítottak bojkottot néhányan, hogy kifejezzék nemtetszésüket – ezzel együtt továbbra is ez az év egyik legkeresettebb játéka.

Forrás: BBC, The Verge