Barion Pixel Roxfort-kvíz: mennyire ismered a Harry Potter univerzum legfontosabb helyszínét? – Coloré

Roxfort-kvíz: mennyire ismered a Harry Potter univerzum legfontosabb helyszínét?

2024. 02. 03.

Történetek jönnek-mennek, ám úgy fest, J.K.Rowling univerzumának nemhogy csökken a népszerűsége, hanem évről évre nő: köszönhetően a franchise különféle fejlesztéseinek. A nemrég megjelent Hogwarts Legacy című PS-játék például a Roxforttal kapcsolatos tudásunkat teszi próbára, így ennek apropóján adekvát a kérdés: vajon mennyire ismerjük kedvenc varázsló iskolánkat? Kvízünkből kiderül!

Mindössze néhány hete annak, hogy megjelent a Hogwarts Legacy című, nyílt világú Play Station-játék, amely a Harry Potter univerzumból már ismerős világban játszódik: legnagyobbrészt a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában. 

A játék kapcsán újra felélénkült az érdeklődés J.K.Rowling birodalma iránt, hiszen annak apropóján megismerkedhetünk a Roxfort eddig sosem látott zegzugaival, megtanulhatjuk az alap varázslatokat, megismerkedhetünk a legkülönfélébb varázslényekkel, barátokra, s félelmetes ellenségekre tehetünk szert, mindezt egyébként az 1800-as években, ősi varázslatok és kapzsi koboldok szorításának gyűrűjében. 

Ha tehát még felnőttfejjel is gyakran szomorkodsz azon, hogy gyermekként elkerült az iskolai meghívót kézbesítő bagoly, mindenképp próbáld ki a játékot, előtte viszont teszteld a Roxfortról való tudásod a kvízünk segítségével! Pálcát elő’! 

Borítókép és a kvízben szereplő képek forrása: Shutterstock/PuzzlePix
Az első kérdéshez csatolt kép forrása: Northfoto