Barion Pixel A True Detective: Night Country borzongató befejezéséhez a készítőjének komoly dilemmát kellett megoldania – Coloré

A True Detective: Night Country borzongató befejezéséhez a készítőjének komoly dilemmát kellett megoldania

2024. 02. 23.

Habár az első három évad után sok kritika érte a True Detective negyedik etapját, végül ez lett a legnézettebb széria.

A True Detective: Night Country fináléja két borzongató esetet kapcsol össze, így a nézők erősen elgondolkodhatnak a természetfeletti fordulaton. A showrunner Issa López továbbra is szűkszavú a kétértelmű végkifejlettel kapcsolatban, aminek megfejtése igazi kihívás a rajongók számára.

A vegyes vélemények és a korábbi producerek kritikája ellenére a Night Country lett a legnézettebb évad, így az ötödik évad elkészítésére komoly esély lehet, szintén Lópezzel.

Az HBO MAX-on elérkezett a Night Country befejezése, ám a záró rész további kérdéseket vetett fel. Az évad eleve rendhagyó volt, új showrunner, női főszereplők – köztük a legendás Jodie Foster – és a zárás sem épp szokványos, hiszen végül összekapcsolja azt a két esetet, ami szépen bontakozott ki a részek előrehaladtával.

Aki nem látta még a finálét, annak nem szeretnénk spoilerezni, de lesz meglepetés, hiszen mindvégig a természetfeletti erők jelenléte a nagy kérdés a történetben. Végül López nyitva hagy egy ajtót, amit nem magyaráz meg, ez pedig a levágott nyelv kérdése. A showrunner elmondta, hogy a munkatársaival komoly vitákba keveredett, hogy ezt a szálat nem varrja el és nem ad egyértelmű feleletet. De Issa szerint az életben sem kapunk mindenre választ, így ezt rábízza a képzeletünkre.

True Detective
Forrás: HBO Max

Ráadásul az egyik főhősnő sorsa is tisztázatlan marad: él vagy meghalt?

A True Detective: Night Country a sorozat eddigi legnézettebb évada volt. Epizódonként átlagosan 12,7 millió néző streamelte, a finálé rész pedig szezon csúcsot döntött. A befejező rész 55%-kal jobban teljesített, mint az előző évad fináléja, amiben Mahershala Ali és Stephen Dorff nyomozópárosa volt a főszereplő.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: HBO Max