Barion Pixel Szívek szállodája kvíz: mennyire ismered a Gilmore lányok életét? – Coloré

Szívek szállodája kvíz: mennyire ismered a Gilmore lányok életét?

2024. 03. 10.

„If your’re out on the road/Feeling lonely, and so cold” – ismerős? A Szívek szállodája rajongóknak egészen biztosan! Ugyan a sorozat 2007-ben véget ért, ma nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha. Te is imádod a Gilmore lányok kalandjait? Teszteld tudásod Szívek szállodája kvízünkben!

A kisvárosi élet szépségei, a kávé illata, egy csepp nosztalgia. Nagyjából így foglalhatnánk össze a Szívek szállodája (Gilmore Girls) című sorozattal kapcsolatos asszociációkat, amelyek – a show főcímdalát és jellegét tekintve – főképp ősszel sarkallnak minket arra, hogy újra nézzük a 2007-ben véget ért sorozat epizódjait. 

Szívek szállodája: az újra felfedezett show

Szívek szállodája ugyanis ma népszerűbb, mint valaha: a Loreai-t játszó Lauren Graham szerint például a sorozat jóval nagyobb követőbázissal rendelkezik most, mint a készítése idejében. „A Jóbarátokkal együtt futottunk, így abban az időben nagyjából senki nem tudta, hogy »létezünk«. Szinte csoda volt, hogy évről évre megújították a szerződésünket. Akik szerették, azok szerették a sorozatot, de az korántsem volt átütő siker. Hihetetlen, hogy az új generációk újra és újra felfedezik!” – álmélkodott a színésznő a Jimmy Kimmel Show-ban, 2021-ben. 

Graham szavait támasztja alá az a statisztika is, amely tavaly látott napvilágot: Lorelai és Rory (Alexis Bledel) története olyannyira felkapottá vált a fiatalok körében, hogy 2022-ben a Gilmore Girls volt a kilencedik legnézettebb sorozat az összes streaming-platformon. A rajongók többek között a megbízható karakterek miatt voksolnak a „comforting show-nak” titulált Szívek szállodájára: a Redditezők szerint például megnyugtató, ahogy az anya-lánya páros egymást támogatva igyekszik túljutni a kamaszkorral járó bukkanókon, nem beszélve arról, hogy többeket a saját édesanyjukkal való kapcsolatra emlékeztetik a Gilmore lányok kalandjai. 

Szívek szállodája kvíz, Szívek szállodája, Gilmore Girls
Kép forrása: Getty Images Handout/Getty Images

A sorozat további előnyeként emlegetik a fantasztikus dialógusokat is, nem véletlenül, hiszen Lorelai monológjai gyakran önálló show-ként is megállnák helyüket.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy Lauren Graham a Gilmore Girls forgatása előtt készakarva hagyott fel a dohányzással annak érdekében, hogy „bírja szusszal” az olykor egy levegővel elmondott szövegeket. (Hasonlóan tett egyébként partnere, a Luke Danes-t játszó Scott Patterson is, aki Loreai-hoz hasonló gyorsasággal replikázik olykor a főhős eszmefuttatásaira.) A fiatal nézők egyébként azért is imádják a Lorelai és Rory közti dialógusokat, mert rengeteget tanulnak belőle a kétezres évek popkultúrájáról. (Ha ehhez még hozzáadjuk Lane Kim zenei megjegyzéseit, biztosra vehetjük, hogy a hetedik évad végére kikupálódunk a nyolcvanas-kilencvenes és kétezres évek slágerbandáiból.) 

A show mai népszerűségéből kiindulva nem véletlen, hogy a készítők az eredeti sorozat után kilenc évvel, 2016-ban újra összehozták Stars Hollow polgárait, és egy négyrészes minisorozattal örvendeztették meg a rajongókat. Ugyan A Year in Life korántsem nyerte el annyira a keményvonalas Szívek szállodája rajongók tetszését, mint az eredeti verzió, a készítők ezzel elérték, hogy még sokáig beszéljünk Lorelai és Luke kapcsolatáról, vagy épp arról, Dean, Jess vagy Logan illik igazán Rory-hoz. (Utóbbi kérdés egyébként konstans vitákat robbant ki a véleményformáló oldalakon.)

Úgy fest tehát, hogy a kétezres évek eleji sorozat kiírthatatlan nyomot hagyott a szívünkben. Ha te is így érzed, töltsd ki Szívek szállodája kvízünket és derítsd ki, mennyire ismered Lorelai, Rory és Luke életének legapróbb történéseit!

Borítókép forrása: CBS Photo Archive/Getty Images