Barion Pixel Makra Noémi: A párkapcsolati kudarcaim vezettek el a kineziológiához – Coloré

Makra Noémi: A párkapcsolati kudarcaim vezettek el a kineziológiához

2024. 04. 28.

Mindannyian éreztük már úgy, hogy kicsúszott a lábunk alól a talaj, hogy nincs mibe kapaszkodnunk, hogy a stressz felemésztette a lelkünket. Interjúnk rámutat arra, hogy a kineziológia a legmélyebb gödörből is segíthet kimászni.

Örökletes betegségek, visszatérő párkapcsolati problémák, karrierbeli kudarcok, önbizalomhiány, reményvesztettség. Egy kineziológustól többek között ezekre a problémákra is segítséget kaphatunk. Makra Noémi, alternatív önismereti tanácsadó, One Brain kineziológiai konzulens abba is beavatott miket, hogy hogyan zajlik egy kineziológiai stresszoldás.

Coloré: A legtöbb ember azt sem tudja, hogy mit csinál egy kineziológus. Kezdjük ennek a tisztátázásával. Egyszerűen, de pontosan megfogalmazva, miről szól a kineziológia? Sokan azt hiszik, hogy ez is egy spiri hókuszpókusz…

Makra Noémi: A kineziológia egy alternatív önismereti, készség- és képességfejlesztő módszer, melyben az izomválaszokat egyfajta biofeedbackként használva oldhatjuk a sejt szinten jelen lévő negatív érzelmi stresszt. A módszerrel felszabadíthatóak azon blokkolt képességeink, melyek valójában a múlt sérelmeiből táplálkoznak, és amelyek ezáltal elakadásokat okoznak az életünkben. A kineziológiának sokféle ága van, az egyik legnépszerűbb, amivel én is foglalkozom, az a One Brain, ebben kiemelt figyelmet fordítunk az agyféltekék összehangolt működésére. Ez azért is fontos, mert az életünket leginkább bal agyféltekei dominanciában éljük, tehát a racionalitás van előtérben. Azonban tudni kell, hogy ez az agyféltekénk tárolja a múltbéli eseményeket is, és a túlélésünket ezekre a tapasztalatokra alapozza. Stressz hatására ennek a túlélésért felelős agyterületnek a működése még inkább előtérbe kerül és elveszítjük a kapcsolatot a valós eseményekkel, és azok objektív megítélésével.

A legtöbb ember valamilyen trauma hatására kezdi el máshogy látni az életét.

kineziológia
kép forrása: Shutterstock

Mi, akik vágyunk a boldogságra, már nem elégedhetünk meg ezzel a reagáló üzemmóddal, hanem szeretnénk kiteljesedni életünk minden területén. Ehhez viszont szükségünk van az agyunk integrált működésére, így élhetjük meg a jelen pillanatot anélkül, hogy a múltbéli élményeinket kellene újraélnünk. A kineziológus ezen ismeretek mentén egy erre a célra kidolgozott speciális eszköztár használatát tanulja meg, melynek megfelelő alkalmazásával a tanulási nehézségektől kezdve a párkapcsolati problémákon át a kommunikációs nehézségekig a kapcsolódó, sejtmemóriában tárolt stresszeket tudja oldani.

Folytatás a következő oldalon!

/egeszseg/test-es-lelek/kapcsolat-kineziologia-makra-noemi/