Barion Pixel 45 éves a Grease – hol vannak ma az egykori szereplők? – Oldal 2 – Coloré

45 éves a Grease – hol vannak ma az egykori szereplők?

2023. 06. 13.

Broadway-musicalből adaptálták filmvászonra a Grease-t, ami megjelenésének évében a legtöbb bevételt hozó produkció lett, filmzenei albuma pedig minden idők egyik legsikeresebbjévé vált. A Rydell High fiataljairól szóló romantikus vígjáték főszereplői nemzetközi sztárokká váltak, de a gyász sem kerülte el őket. És hol vannak a többiek?

Didi Conn (Frenchie)

grease
Forrás: Jon Kopaloff / Stringer / Getty Images

Az Edit Bernstein néven született Didi Conn azóta is pontosan ugyanolyan mosolygós, mint fodrászkarrier után vágyakozó Frenchy-ként volt. Ő az egyetlen a régi szereposztásból, aki feltűnt az 1982-es Grease 2-ben és a 2016-os Grease: Live!-ban is. A kultklasszikus után olyan sorozatokban játszott, mint a The Fonz and the Happy Days Gang, a Benson, és a Shining Time Station, utóbbiban Ringo Starr oldalán szerepelt. Feltűnt az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztályban, a Transparentben és a Zsaruvérben is, valamint versenybe szállt a jégpályán a brit Dancing On Ice-ban 2019-ben. Fiát, Davidet ötévesen autizmussal diagnosztizálták, így Conn azóta az ügy aktivistája. Második férjével, David Shire-ral 1982 óta élnek együtt.

Dinah Manoff (Marty Maraschino)

Arnold Manoff forgatókönyvíró és az Oscar-díjas színésznő-rendező Lee Grant lányaként nem csoda, hogy Dinah is a színészi pályát választotta. A Grease-ben Vince Fontaine-nal flörtölt, hogy aztán a film sikere után visszatérjen – több kollégájához hasonlóan – a Broadwayre. Tony-díjjal jutalmazta a szakma Neil Simon I Ought to Be in Pictures című darabjában nyújtott alakításáért, ahol párja Walter Matthau volt. A színdarabot filmre vitték, melyben szintén ő alakította a főszereplő Libby Tuckert, majd feltűnt az 1988-as Gyerekjátékban, ahol először találkozhatott a néző Chucky-val, a gyilkos babával. Manoff később sem pihent, hiszen a Betty White nevével fémjelzett Öreglányok spin-off sorozatában, az Empty Nestben hét évadon át minden epizódban megjelent. Három gyermeke született második férjétől, Arthur Mortelltől, idősebb fia, Dashiell 2017-ben egy autóbalesetben vesztette életét. Hogy gyászát feldolgozza, Manoff egy washingtoni börtön-javítóintézetben kezdett színjátszást oktatni. 2021-ben adta ki első regényét, mely a The Real True Hollywood Story of Jackie Gold címet viseli.

Jamie Donnelly (Jan)

grease
Forrás: Jon Kopaloff Stringer / Getty Images

A súlyával folyton küzdő, de a gyorséttermi kajákról lemondani nemtudó Jan-t Jamie Donnelly alakította, aki a szereposztásból egyedülálló módon a Broadway-változatban is ugyanezt a karaktert játszotta el. A színésznőnek korábban volt szerencséje Tim Curry-vel is dolgoznia, méghozzá a The Rocky Horror Picture Show több változatában. A Grease után közel húszéves szünetet tartott a színjátszásban, helyette színész coachként dolgozott Los Angelesben és környékén. A kilencvenes évek végén tért vissza a szakmához olyan sorozatokkal, mint a Monk, Az alelnök és a Ray Donovan, de feltűnt Marisa Tomei oldalán A furcsa srácban és a Fekete misében nem mással, mint Johnny Deppel.

Barry Pearl (Doody)

grease
Forrás: David-Livingston / Contributor / Getty Images

Frenchy bajkeverő pasija Conawayhez hasonlóan a Grease sikere után számos tévésorozatban tűnt fel, mint vendégművész, ilyen volt a Baywatch, a Beverly Hills 9021 és az Even Stevens is, de nem futott be óriási karriert színészként. Sokkal inkább a rendezői szakma felé fordult, nem egy színházi előadást hozott így tető alá, illetve filmművészetet oktatott Travolta bátyjának produkciós cégénél. Az Inclusion Film Company fejlődési rendellenességgel élő gyermekek és felnőttek oktatásával is foglalkozik.

Kelly Ward (Putzie)

grease
Barry Pearl és Kelly Ward 2018-ban. Forrás: Bobby Bank / Contributor / Getty Images

Ward a T-Birds legfiatalabb tagját alakította, akinek karakterét kizárólag a filmhez alkották meg, hiszen az eredeti musicalben nem szerepelt. A színész már korábban is dolgozott John Travoltával az 1976-os The Boy in the Plastic Bubble című tévéfilmben, majd a Grease és egy maroknyi sorozatbeli (M*A*S*H, The Waltons, Magnum P.I.) szerep után végleg visszavonult a kamerák előtti szerepléstől. A Disneyhez szerződött, hogy szinkronhangként animációs filmeken dolgozhasson, valamint nem egy rajzfilm forgatókönyvírója is volt (például neki köszönhettük a Charlie – Minden kutya a mennybe jut 2-őt). 1992 és 1996 között a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió animációs részlegének alelnöke volt, és 23 éven át tanított zenés színházat a Dél-Kaliforniai Egyetem drámaiskolájában.

Borítókép: Fotos International / Contributor / Getty Images
Forrás: ew.com