Barion Pixel Gyász: 71 éves korában elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél! sztárja – Coloré

Gyász: 71 éves korában elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél! sztárja

2022. 12. 06.

Kirstie Alley halálát gyermekei jelentették be a színésznő Instagram fiókján.

„Sajnálattal tudatjuk, hogy hihetetlen, erőteljes és szerető édesanyánk elhunyt a nemrég diagnosztizált rákkal vívott küzdelem során” – írják Kirstie Alley hozzátartozói az Instagramon közzétett közleményben. „Anyát a legszűkebb családja vette körül és nagy erőkkel küzdött az utolsó pillanatig, bizonyítva számunkra az élet és a megannyi kihívás iránt érzett mérhetetlen örömét. Bármilyen ikonikus volt azonban a képernyőn, még csodásabb anya és nagymama volt” – zárta a gyászoló család a sorait. 

Ugyan hazánkban a Nicsak, ki beszél! című filmekből lehet ismerős a színésznő munkássága, Kirstie Alley valójában a Star Trek II: A kán haragja című filmben vált ismertté a tengerentúlon, ezt követően pedig olyan alkotásokban szerepelt, mint az 1984-es Vak randi vagy az 1987-es Nyári iskola – írja nekrológjában a CNN.

Kirstie Alley és a nagy dobások

Az igazi áttörést az 1982-ben indult Cheers című sitcom sorozat hozta meg számára, amelyben a független bármenedzser, Rebecca Howe karakterét alakította. Munkájáért 1991-ben Emmy-díjjal is jutalmazták a „legjobb női főszereplő egy vígjátéksorozatban” kategóriában. Alley azonban nemcsak egy, hanem összesen nyolc Emmy-jelölést tudhatott magáénak, ezekből kettőt váltott valódi szobrocskára: a másodikat 1994-ben, a David anyja című tévéfilmben játszott szerepéért vehette át. 

Kirstie Alley, John Travolta, Nicsak, ki beszél
Kirstie Alley és John Travolta a Nicsak, ki beszél! című filmben. Kép forrása: Northfoto

Az Emmy mellett hat alkalommal Golden Globe-ra is jelölték, ebből végül egyet zsebelt be – az előzőekhez hasonlóan – a Cheers sitcomban játszott szerepéért. Noha Amerikában a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején már egyet jelentett a neve a biztos sorozatsikerrel, a nemzetközi hírnevet John Travolta oldalán nyerte el a Nicsak, ki beszél! című filmekben. (Ezekből összesen három rész készült.) 

„Kirstie-vel volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom, amelyet valaha átéltem. Szeretlek, Kirstie. Tudom, hogy még találkozunk,” 

– írta Instagramon a halálhírre reagálva imádott kollégája, John Travolta. 

Travoltán kívül persze számos, másik sztár is megemlékezett Kirstie-ről, így például a Twilight filmekből ismertté vált Taylor Lautner is, aki a Scream Queens – Gyilkos történet című sorozatban dolgozott együtt a színésznővel. Lautner egy Instagram sztoriban búcsúzott a sztártól: „Megtiszteltetés volt veled dolgozni és megismerni téged, Kirstie. Nyugodj békében!”

Jamie Lee Curtis, aki a Sikolykirálynők című filmben volt Alley partnere, a következőt írta Facebookon: „Nagyszerű komikus volt ő a maga nemében, és tökéletes ellenlábasom a Sikolykirálynőkben, ezen kívül egy igazi mamamaci volt ő a való világban. Néhány dologban egyetértettünk, pár dologban nem, de kölcsönösen tiszteltük egymást. Végtelenül szomorú hír ez” – zárta sorait a sztár. 

Borítókép forrása: Northfoto
Források: ITT és ITT