Barion Pixel A komika, aki nem tudott megálljt parancsolni a szívének – Ők voltak Kirstie Alley szerelmei – Coloré

A komika, aki nem tudott megálljt parancsolni a szívének – Ők voltak Kirstie Alley szerelmei

2023. 01. 07.

Ugyan két házasságot tudhatott a háta mögött, a 71 éves korában, tavaly decemberben elhunyt Kirstie Alley mégsem volt férjeibe, hanem filmbeli partnereibe habarodott bele igazán, s előfordult, hogy évekig nem tudta elengedni kollégái iránt táplált érzelmeit. Mit tudunk a nemrég elhunyt Kirstie Alley szerelmi életéről?

Az egész világ megdöbbenve vette tudomásul tavaly december elején a 71 éves Kirstie Alley halálhírét: családja közleménye szerint a színésznő a rákkal vívott rövid küzdelemben maradt alul. Kollégái visszaemlékezései szerint egy kiváló komikával lett kevesebb a világ, s Jamie Lee Curtistől kezdve a Twilight filmekből ismert Tailor Lautnerig számos híresség fejezte ki együttérzését a gyászoló család felé, s osztotta meg legkedvesebb emlékeit a színésznővel kapcsolatban. (Curtis például kiemelte, hogy noha számos dologban nem értettek egyet a színésznővel, egymás iránti tiszteletük a konfliktusok közben sem hagyott alább.) 

Ugyanakkor talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: az egész világ egyetlen színész megnyilatkozására várt leginkább: John Travoltáéra, hiszen nemcsak a hollywoodi berkekben, hanem azon túl is többször kifejtették egymás iránti kölcsönös vonzalmukat, amely a szerencsétlen körülmények miatt nem szökkent soha virágba. Noha Alley életében – ahogy majd látni fogjuk – valószínűleg Travolta volt A Nagy Ő, számos férfi keresztezte az útját, akik így vagy úgy, de sorsának kitörölhetetlen elemeivé váltak. 

Kirstie Alley és a férfiak

„Nem szerettem azt, ahogy léteztem a kapcsolatokban. Nem tetszett, hogy végül kiket választottam. Rengeteg hibát vétettem, így eldöntöttem, hogy priorizálom, mi a fontos az életemben. Egyértelműen a gyerekeim voltak az első helyen” – nyilatkozta Kirstie Alley csaknem húsz évvel ezelőtt, amikor a párkapcsolatairól kérdezték. 

Korántsem állíthatnánk, hogy Alley férfifaló hírében állt volna Hollywoodban, az viszont tény, hogy a korábbi interjúit olvasgatva feltűnik: két férjén kívül nagyrészt mindig a filmbeli partnereibe habarodott bele. De kezdjük az elején!

Alley 1970-ben ment feleségül Bob Alley-hez, ám kapcsolatuk a rettegett hetedik évben tört meg végleg, amikor Kirstie rájött, elmúlt közöttük a kezdeti szikra. A színésznő nem sokáig szomorkodott, hiszen első válása után öt évvel újra kimondta a boldogító igent Parker Stevenson oldalán, akivel egészen 1997-ig alkottak egy párt. 

Kirstie Alley, Kirstie Alley szerelmei, Parker Stevenson
Kirstie Alley és második férje, gyermekei apja: Parker Stevenson 1990-ben. Kép forrása: Northfoto

Noha az első házasságról nem sokat tudunk, a másodikról annál inkább: Kirstie Stevenson által lett édesanya, első gyermekük, William 1992-ben, Lillie 1994-ben született. Noha válásuk civilizált módon zajlott le, két évvel a válás után Parker azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy ő és Kirstie már nem barátok, csak a gyerekek miatt tartják a kapcsolatot. 

Ez persze nem akadályozta meg gyermekei apját abban, hogy halálhírére ugyanolyan együttérzéssel reagáljon, mint a világon bárki: „Rendkívül hálás vagyok az együtt töltött évekért és két, csodás gyermekünkért és unokiáinkért. Örökké hiányozni fogsz. Szeretlek,” – írta Stevenson a tragédiára reagálva. Nem véletlen ugyanakkor, hogy Stevenson keserűen nyilatkozott anno volt feleségéről, hiszen az meglehetősen nyíltan beszélt arról számos interjúban, miszerint második férje mellett két filmbeli partnerébe is beleszeretett, ezzel a két férfivel pedig nehéz lett volna felvenni a versenyt. 

Az első fellángolás: Patrick Swayze

Alley először 1985-ben gyengült el, amikor az Észak és Dél című minisorozatot forgatta nem mással, mint a Dirty Dancing sztárjával, a 2009-ben szintúgy rákban elhunyt Patrick Swayze-vel. 

Kirstie Alley, Kirstie Alley szerelmei, Patrick Swayze
Kirstie Alley Patrick Swayze-hez is közel került a forgatás alatt. Kép forrása: Northfoto

„Szerettem volna viszonyt folytatni Patrick Swayze-vel, de mindketten házasok voltunk, így nem léptem volna le vele” – mesélte a Celebrity Big Brother UK nevű műsorban. „Megcsókoltam és azt kívántam, bárcsak együtt lehetnék vele, de erősen hiszek az elköteleződésben, plusz házas is volt. Filmforgatás közben – pláne, ha együtt utaztok – nagyon könnyű beleszeretni a partneredbe. Nagyon nagyon könnyű” – tette még hozzá a színésznő. Nyilatkozatai alapján azonban nem két férje, s még csak nem is Swayze jelentette az igazi elcsábulást, hanem későbbi partnere: John Travolta. 

Az igazi szerelem: John Travolta

Alley-t és Travoltát 1990-ben hozta össze először a sors, amikor együtt forgatták a Nicsak, ki beszél! című vígjátékot. (A film egyébként őrült népszerűségnek örvendett a kilencvenes években: 297 millió dollárt, vagyis – mai árfolyamon – 113 milliárd forint.) „Ha nem lettem volna házas, elszöktem volna vele és hozzámentem volna” – mesélte érzéseiről később Alley. 

Ugyan azt nem tudni, Swayze anno hogyan fogadta a színésznő érzelmeit, Travolta valószínűleg nyitott volt kettejük kapcsolatára: nemcsak a közös munka kötötte össze őket, hanem nevezetes humoruk is, emellett (kevésbé köztudott tény, hogy) mindketten a szcientológiai egyház tagjai voltak. A közöttük repkedő szikrákat nemcsak ők, hanem a kívülállók is érzékelték: Travolta feleségének, a 2020-ban elhunyt Kelly Prestonnak is feltűnt a két színész közötti vonzalom. 

Kirstie Alley, Kirstie Alley szerelmei, John Travolta
Alley és Travolta között nemcsak a filmvásznon forrt a levegő. Kép forrása: Northfoto

„Kelly odajött hozzám – akkor már házasok voltak – és azt mondta: Öhm, miért flörtölsz a férjemmel?” – emlékezett vissza egy 2013-as interjúban Alley. 

Ekkor tudtam, hogy döntést kell hoznom és pontot tenni ennek az egésznek a végére. Ez volt életem legnehezebb döntése, mivel őrülten szerelmes voltam belé. Annyit nevettünk együtt

 – mondta. „Nem volt szexuális kapcsolat, mert nem akartam megcsalni a férjem, de azt hiszen, vannak dolgok, amelyek rosszabbak a fizikai megcsalásnál: én például megengedtem magamnak, hogy beleszeressek és szerelmes is maradjak belé hosszú-hosszú ideig.” 

Ugyan Travolta soha nem nyilvánult meg a Kirstie Alley-vel való érzelmeiről, beszédes, hogy szinte az elsők között kívánt részvétet a családnak, s a következő szavakkal búcsúzott a színésznőtől: „Kirstie az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom volt az életemben. Szeretlek Kirstie. Tudom, hogy látjuk még egymást!”

Borítókép forrása: Northfoto
Források: ITTITT