Barion Pixel Rácáfolnak az előítéletekre – íme tíz hosszú hollywoodi házasság – Coloré

Rácáfolnak az előítéletekre – íme tíz hosszú hollywoodi házasság

2021. 09. 16.

Vajon törvényszerű, hogy Hollywoodban csak rövid életű kapcsolatok születnek?

A színészi karrierhez akarva-akaratlanul hozzátartozik, hogy a magánéletüket is sokszor a kamerák és fényképezők kereszttüzében élik le, paparazzik kísérik a mindennapjaikat és a rajongók a közösségi médiának „hála” minden mozdulatukat kielemzik. Ilyen körülmények között aztán igencsak nehéz egészséges és intim párkapcsolatot fenntartani, ezért is lehet, hogy Hollywood nem a hosszú házasságairól és sírig tartó elköteleződéseiről híres. Szerelmek jönnek és mennek, épp emiatt számít különlegesnek, ha van olyan sztárpár, akik már évtizedek óta egymáséi. Ugyan az ő kapcsolataikba sem látunk bele teljes mértékben, nem is gondoljuk, hogy illendő lenne, annyi bizonyos, hogy rengeteg pluszmunkát fektethettek bele. A teljesség igénye nélkül hoztunk nektek tíz ilyen (házas)párt.

Helen Mirren és Taylor Hackford 

hollywood házasság helen mirren
Helen Mirren és Taylor Hackford a 2021-es Cannes-i Filmfesztiválon. Forrás: Northfoto

Mirren és az amerikai Hackford az 1985-ös Halálbalett forgatásán találkoztak először, melynek előbbi az egyik főszereplője, utóbbi pedig a rendezője volt. Az angol színésznőt végül tizenegy évnyi együttjárás után, 1997. január elsején vette el Hackford, Mirren pedig egy interjúban azt mesélte, hogy kapcsolatuk előtt ő mindig a munkáját helyezte a szerelem elé, találkozásuk azonban mindent megváltoztatott. Ugyan közös gyermekük nincs, de a férfi előző házasságaiból született két fiát Mirren sajátjaiként szereti. A pár a tavalyi év karantén-időszakát kifejezetten élvezte, hiszen kapcsolatuk több, mint harminc évében nem igazán volt lehetőségük ennyit egyhuzamban együtt lenni. A vadregényes Tahoe-tónál található házukban bevallásuk szerint átlagosan és csendesen teltek a hétköznapok, kivéve azt az esetet, amikor egy medvét kellett elzavarniuk a verandáról.

Jamie Lee Curtis és Christopher Guest 

hollywood házasság
Jamie Lee Curtis és Christopher Guest a Tribeca Filmfesztiválon 2019-ben. Forrás: Northfoto

A Halloween-filmeknek köszönhetően híressé vált, magyar gyökerekkel rendelkező Curtist amikor megkérdezték házassága titkáról, annyit mondott: „Maradj. Ilyen egyszerű. Nem hinném, hogy lenne bárki olyan, aki hosszú ideje házas, és ne gondolta volna a másikról, hogy utálja és bárcsak elmenne. De én hiszek abban, hogy ha elég ideig a buszon maradsz, változni fog a kilátás.” Férje, a félig brit, félig amerikai, bárói címmel is bíró Christopher Guest erre annyit válaszolt viccesen, hogy persze, de attól függ, milyen busz az. Kiderült az is, hogy a színésznő kezdeményezett elsőként, ugyanis otthagyta Guest ügynökségénél a telefonszámát – aki aztán nem hívta fel. Végül egy étteremben botlottak egymásba, és onnantól nem volt megállás. 1984 óta házasok, két gyermeket neveltek fel együtt.

Denzel és Pauletta Washington 

hollywood házasság
Így festett a 2017-es Oscar-díjátadó vörös szőnyegén Denzel és Pauletta Washington. Forrás: Northfoto

Denzel Washington csillaga a kilencvenes években kezdett a legfényesebben ragyogni, ekkor viszont már majd’ két évtizede ott volt az oldalán Pauletta. A Wilma nevű film forgatásán találkoztak 1977-ben, majd néhány hónappal később egy közös ismerős partiján futottak össze ismét. Másnap Pauletta egy színházi előadásra érkezett késve, leült a sötétben a helyére, és amikor elkezdődött a darab és kigyúltak a fények, akkor vette észre, hogy Denzel mellett ül. Itt kezdődött aztán minden, öt évvel később, 1983-ban összeházasodtak, és azóta is együtt vannak, közben pedig négy gyermekkel bővült a családjuk – egyikük a nemrégiben felfedezett John David Washington a Tenetből.

Meryl Streep és Don Gummer

hollywood házasság meryl streep
Meryl és férje, Don Gummer 2012-ben, a Kennedy Center Honors gálavacsoráján. Forrás: Northfoto

Meryl Streepet nehéz nem szeretni, valószínűleg így van ezzel elismert szobrász férje is, akivel több, mint negyven éve élnek együtt, és ez alatt az idő alatt sikerrel bújtak el a lesifotósok lencséi elől. Emellett persze rendszeresen együtt érkeznek a vörös szőnyeges eseményekre, amikre Streepnek állandó belépője van tehetsége okán. Kapcsolatuk elejét egy szomorú esemény árnyékolta be, ugyanis 1978-ban Streep akkori barátja, John Cazale rák következtében elhunyt. Mindössze fél év telt el, amikor szeptemberben a színésznő és Gummer összekötötték életüket. „Nem voltam túl John halálán, de az életnek mennie kellett tovább és Don megmutatta, hogy tegyem ezt” – mesélte erről az időszakról a színésznő. Meryl szerint a jó házasság kulcsa a kommunikáció, az, hogy odafigyeljünk a másikra, és ne féljünk elismerni, ha hibáztunk. A párnak négy gyermeke született, akik közül ketten híres édesanyjuk nyomdokaiba léptek.

Goldie Hawn és Kurt Russell

hollywood házasság
Papír nélkül is boldogok – Kurt Russell és Goldie Hawn az Aljas nyolcas premierjén 2015-ben. Forrás: Northfoto

Harmincnyolc év – ennyi ideje van együtt az egyik legnépszerűbb színészpáros, akik 1968-ban, a The One And Only, Genuine, Original, Family Band címet viselő, élőszereplős Disney-film forgatásán játszottak először együtt – ekkor Russell 16, Hawn 21 éves volt. Az élet másfelé sodorta őket, mindkettejüknek voltak házasságai, melyek válással végződtek. Tizenöt évvel később, a Második műszak című háborús szerelmes film kapcsán találkoztak újra, és Hawn bevallása szerint Russell egyáltalán nem volt nőcsábász, de meggyőzte őt az a kedvesség, ahogyan a színésznő gyerekeivel (az akkor még igen kicsi Kate és Oliver Hudsonnal) viselkedett a forgatási szünetekben. Három évvel később közös gyermekük is született, Wyatt, akit mostanság a Sólyom és a Tél katonája című Marvel-sorozatban utálhattak a nézők, mivel a sztori szerint ő lett az új Amerika kapitány. A pár számos moziban szerepelt együtt, a legemlékezetesebb A vasmacska kölykei, és bár sokan férj és feleségnek hiszik őket, valójában sosem házasodtak össze. De miért is tennék, ha egyszer az idő és az élet őket igazolta?

Tom Hanks és Rita Wilson

hollywood házasság
Tom Hanks és Rita Wilson gyakran jelennek meg együtt díjátadókon – mint például itt, a 2020-as SAG Awardson is tették. Forrás: Northfoto

Mindenki Forrest Gumpja, Tom Hanks már volt egyszer házas, mielőtt elvette Rita Wilsont, akivel az Önkéntesek (Bosom Buddies) című sitcom forgatása hozta össze a nyolcvanas évek elején. Ekkor még Samantha Lewes, gyermekkori szerelme volt a felesége a Philadelphia sztárjának, ám Wilsonnal nem sokáig tudták tagadni a köztük lévő vonzalmat. Hanks végül elvált Lewestől, akivel házasságában már ettől függetlenül is akadtak gondok, majd 1986-ban A három amigó premierjén nyilvánosan is felvállalta kapcsolatát Wilsonnal. A pár 1988 tavaszán mondta ki a boldogító igent, és az azóta eltelt több, mint harminc évben sok munkát fektettek a házasságukba. Hanks egy ízben azt mesélte Oprah Winfreynek, hogy a gondviselés intézhette el, hogy ők egymásra találjanak, ugyanakkor a szerelem sosem olyan egyszerű és mesés, mint ahogyan a filmekben mutatják. A lényeg, hogy bármi is történjék, ők tudják, hogy egymással akarnak lenni.

Samuel L. Jackson és LaTanya Richardson

hollywood házasság
LaTanya karrierje kezdete óta Samuel L. Jackson támasza volt. Forrás: Northfoto

A káromkodásairól is híres színész egyik legjelentősebb alakítása a Ponyvaregény Jules Winnfieldje volt, Ezékiel 25:17-es monológját minden valamirevaló filmrajongó kívülről fújja. De a kilencvenes évek nemcsak Jackson felemelkedéséről szólt, hanem kokainfüggőségéről is, amiből családja segítségével gyógyult ki. LaTanya ekkor már tíz éve a felesége volt, ők ketten a Morehouse College-ben ismerkedtek meg, ahonnan kicsapták, mert részt vett az iskola blokádjában, ugyanis fiatalkorában aktív résztvevője volt polgárjogi tüntetéseknek. Lányuk, Zoe 1982-ben született. A házaspár tavaly ünnepelte ötvenedik évfordulóját, és ők is elmondhatják, amit a bevezetésben felvetettem, miszerint egy házasságot Hollywoodban működésre bírni még nehezebb, mintha civilként élnének, és sokszor kell „amnéziásnak lenni” a siker érdekében.

Christopher és Georgianne Walken

hollywood házasság
Több, mint ötven évnyi szeretet – Christopher és Georgianne Walken. Forrás: Northfoto

Mindketten táncos múlttal büszkélkedhetnek, igaz, Walken volt állatidomár is, mielőtt a színészet felé kanyarodott volna pályája. Egy színház West Side Story-turnéján ismerkedtek meg, 1969-ben pedig már házasok is voltak, vagyis több, mint ötven éve – ezzel alighanem a leghosszabb házasságok egyikét tudhatják magukénak az álomgyárban. Nem született közös gyermekük, de ezt egyikük sem bánta, hiszen mindketten főleg a munkájuknak éltek. Szülői ösztöneiket pedig cicáikon élik ki vidéki kúriájukban, Wiltonban (Connecticut). Georgianne a kilencvenes évektől egészen 2007-es visszavonulásáig castingcégüket vezette, mely többek között a Maffiózók sorozatba is szerzett színészeket.

Michael J. Fox és Tracy Pollan

hollywood házasság
Michael J. Fox és felesége, Tracy alapítványuk gálaestjén 2019-ben. Forrás: Northfoto

A Vissza a jövőbe-filmek Martyjaként lett közkedvelt Michael J. Fox, aki 1991-től leginkább betegsége kapcsán került a címlapokra, ugyanis Parkinson-kórt állapítottak meg nála. Tracy-t négy évvel korábban vette el, aki hozzá hasonlóan a színészi pályán dolgozott, és akit a tengerentúlon elsősorban a Családi kötelékek című sorozatból ismertek a nézők – ebben Fox-szal egy párt alakítottak, és aztán a forgatókönyvből valóság lett. Együtt hozták létre a Michael J. Fox Parkinson Alapítványt, mely az említett kór elleni gyógymódokat kutatja. Húszéves működüésük alatt több, mint nyolcszáz millió dollárt sikerült már összegyűjteniük támogatóiktól az ügy érdekében.

Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness

hollywood házasság
Jackman és Furness a 70. Golden Globe-díjátadón 2013-ban. Forrás: Northfoto

Amikor az eredetileg musicalszínész Jackman először eljátszotta Farkas szerepét 2000-ben az X-Men: Kívülállókban, világszerte zúgtak bele lányok és asszonyok – pedig ekkor már négy éve foglalt volt a szíve. A nála tizenhárom évvel idősebb Deborra-Lee-vel egy év együttjárás után, 1996-ban házasodtak össze, és boldogok együtt a mai napig. Jackman a közösségi felületein gyakran ad hangot felesége iránti szeretetének és szerelmének, akivel két gyermeket nevelnek együtt. Hálás, hogy még a világhírnév előtt találkoztak, és így mindent együtt csináltak végig, elmondása szerint házasságuk pedig egyre jobb és jobb lesz.