Barion Pixel Sztárok meglepő szakmái – a hírnév előtti időkből – Coloré

Sztárok meglepő szakmái – a hírnév előtti időkből

2021. 06. 10.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy kedvenc színészeink és énekeseink világ életükben erre a hivatásra készültek, nem voltak mellékvágányok vagy épp B-tervek. Pedig nagyon is gyakori, hogy sokan pincérkedéssel kezdték, és az sem ritka, hogy sokuk nem is gondolt a színészetre gyerekkorában.

Steve Buscemi – tűzoltó

'final Portrait' Nyc Screening, 032218
Forrás: northfoto.com

A különleges arcú színész 1980 és 84 között tűzoltóként dolgozott New York Little Italy nevet viselő városrészén (a hely nem meglepő, hiszen maga is olasz gyökerekkel rendelkezik). Ezután kezdett csak színészkedni, viszont eredeti hivatását nem feledte akkor sem, amikor karrierje csúcsán járt, ugyanis a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után visszatért ahhoz a parancsnoksághoz, ahol egykor dolgozott. Önkéntesként 12 órás műszakokon át kutatott eltűnt társai után a romok között.

Danny DeVito – elhunytak fodrásza

Walt Disney Television Emmy Party Arrivals
Forrás: northfoto.com

DeVito a középiskola befejezése után a nővére szépségszalonjában kezdett dolgozni, amit eleinte kínosnak érzett, de aztán megkedvelte. Angie vevőkörében azonban sok volt az idős hölgy, akik előbb-utóbb elhunytak, és megbízták a fodrászt, hogy ő készítse el frizurájukat az utolsó útjukra – így jött képbe a fiatal DeVito. Ott dolgozott tehát egy jó ideig a hullaházban, amiről viccesen megjegyezte, hogy jó munka volt, mert a „vendégei” sosem elégedetlenkedtek.

Harrison Ford – ács

Hollywood Film Awards Gala 2013
Forrás: northfoto.com

Mindannyian a Star Wars-filmekből ismerjük a sármos Fordot, és nem is tudnánk elképzelni, hogy más játssza Han Solot – pedig a színész egy véletlen folytán kapta meg a szerepet. Karrierje kezdetén az ifjú Ford elégedetlen volt azokkal a parányi szerepekkel, amiket rásóztak Hollywoodban, így autodidakta módon megtanulta az ácsmesterséget, hogy legyen miből fenntartania a családját. Ennek a munkának köszönhette aztán Solo karakterét is, mert George Lucas, a filmek rendezője akkor futott bele a színészbe, amikor az épp egy faajtót szerelt fel Francis Ford Coppola házában.

Hugh Jackman – tesitanár

Cricket The Ashes 2013 14 Fourth Test Australia V England Day One Mcg
Forrás: northfoto.com

Az X-men filmek Farkasa Ausztráliában született és nőtt fel, de tizennyolc éves kora után Angliába utazott dolgozni és tapasztalatot szerezni. A nagy presztízsű Uppingham School alkalmazta őt, ahol többek között testnevelést és csapatsportokat oktatott a nála csak néhány évvel fiatalabb diákok számára. Elmondása szerint nagyon szerette a bentlakásos iskola légkörét, azonban a tanév végeztével visszatért Ausztráliába, hogy egyetemre menjen.

George Clooney – házaló ügynök, cipőárus

Hulu's ''catch 22'' Los Angeles Premiere
Forrás: northfoto.com

A szívtiprót Ross doktorként ismerte meg a világ a Vészhelyzetben, de mielőtt beindult volna színészi karrierje, sokféle munkába belekóstolt. Volt például házaló biztosítási ügynök, és ha igaz a pletyka, az első ember, akinek sikerült biztosítást eladnia, még aznap meghalt… Ezen kívül árult női cipőket és vágott dohányt is.

Whoopi Goldberg – temetkezési vállalat sminkese

'sister Act' Musical Show Opening Night, Broadway Theatre, New York, America 20 Apr 2011
Forrás: northfoto.com

Whoopi Goldberg ismertsége óta rengeteg szerepnek kipróbálta magát, hiszen nemcsak színészkedik, hanem volt már producer, írt forgatókönyvet és regényt is, na és persze stand-up komikusként is megnevettette a közönséget. Egy interjúban elmondta, hogy karriert nem csak úgy „kap” az ember, hanem az magától kialakul. Mielőtt híres lett, DeVitóhoz hasonlóan dolgozott halottasházban, és mivel képzett kozmetikus volt, ezért ő sminkelte az elhunytakat. Volt ezenkívül szemétszedő és kőműves is.

Christopher Walken – oroszlánidomár

Christopher Walken "incontri Con Il Cinema Americano"
Forrás: northfoto.com

Az Oscar-díjas Walken eredetileg táncosként kezdte, a Washington Dance Studioban tanulta ki a szakmát, és egy bárban is rendszeresen fellépett. Walken a klub tulajdonosától kapta művésznevét is – mármint a Christophert – mert eredetileg Ronaldnak anyakönyvezték, később aztán hivatalosan is megváltoztatta erre. Táncos múltja mellett a showbizniszbe is belekóstolt, tizenhat éves korában például egy cirkuszban dolgozott oroszlánidomárként. A fő idomár mellett tevékenykedett, és egy közös számukban a fiát és segédjét játszotta, akik egy Sheba nevű nőstényoroszlánnal mutattak be trükköket.