Ördög Nóra: „Minden évben, így idén is van saját karácsonyi dalunk” (Videóval!)

2021. 12. 22.

Sztárok karácsonya c. sorozatunkban hazai színészeket, énekeseket, séfeket és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek és hangolódnak az ünnepekre. Mai interjúnkban Ördög Nóra, a TV2 műsorvezetője mesélt nekünk egyebek mellett arról, hogy miért értékeli többre az élményeket a tárgyi ajándékoknál, és megmutatta az idei, Vastag Tomival közösen énekelt családi karácsonyi dalukat is, amibe most Te is belehallgathatsz.

Melyik volt a legemlékezetesebb karácsonyod?

Egyértelműen Mici első karácsonya 2013-ban, amikor már tudtuk, hogy úton van a testvére, Venci. Csináltunk egy fotót Miciről, egy táblával az ölében, amin az állt, hogy: „Érkezik a kistesóm”. Ezt a képet aztán szétvágtuk puzzleszerűen, majd Szenteste odaadtuk a nagyszülőknek, hogy rakják össze. Így derült ki számukra, hogy jön a második kisunokájuk.

Ördög Nóra
Ünnepi hangulatban / Kép forrása: Ördög Nóra (Facebook)

Mikor kezdtek hangolódni az ünnepekre?

A kisboltunk miatt tavaly és most is már az ősz elején, hiszen jó előre ki kell gondolnunk, hogy mivel szeretnénk készülni az ünnepekre. Már szeptemberben elkezdjük tervezni a szaloncukorválogatás dobozát, és idén egy korcsolyapályát is sikerült összehoztunk. A házunkat pedig Mikulásra szoktuk feldíszíteni, így „hivatalosan” akkor kezdődik nálunk az ünnep.

A gyerekeket is bevonjátok a készülődésbe?

Ők nagyon szeretik a karácsonyt, szoktunk együtt mézeskalácsot díszíteni. Azt nem állítom, hogy ezt mindig én sütöm – előfordul, hogy előkészített lapokból készítünk házat, és azt dekoráljuk. Valamilyen kézműveskedés minden évben van.

Hol szoktad beszerezni az ajándékokat?

Szeretem a földíszített bevásárlóközpontok hangulatát ilyenkor karácsony előtt, csak nehéz olyan idősávot találni, amikor nincs tömeg. Egyszer azért általában elmegyek plázába is, egy-két dolgot beszerezni, de azért egyre jobban tolódik a hangsúly a webshopok irányába – az ajándékok többségét interneten szoktam megrendelni.

Mit szeretsz kapni, illetve adni?

Mi már évek óta élményeket ajándékozunk: utazást, koncertbelépőt, wellness hétvégét, masszázsutalványt. Az ilyen típusú meglepetéseket én többre értékelem, mint a tárgyi ajándékokat.

Mi az elmaradhatatlan karácsonyi menü?

A férjem nem szereti, ha én főzök Szenteste, mert azt látja, hogy idegeskedem, ezért 24-én mi általában étteremben vacsorázunk. A covid miatt azonban most mégis én főzök: a férjem kérésére lesz kocsonya, illetve egy ételkülönlegesség, a francia marhahúsos fazék, amit nemrég a Hal a tornán c. műsorban is elkészítettem.   

Melyik a kedvenc karácsonyi filmetek?

Az én kedvencem a Holiday, és persze minden évben megnézzük a Reszkessetek betörőket, amit már a gyerekek is szeretnek és várnak.

…és a kedvenc dalotok?

Minden évben van saját karácsonyi dalunk. Az ideit Vastag Tomi énekli és az a címe, hogy: Nem adjuk a karácsonyt!

Pihenésről vagy rokonlátogatásról szól inkább az év végi időszak?

Pihentetőnek nem nevezném, ami az ünnepek alatt zajlik. Nagy a hajtás ilyenkor munka terén is, éppen ezért bevezettük, hogy karácsony előtt három napot elvonulunk wellnesselni. Muszáj betervezni a belassulást, másképp nem megy.

Milyen egy átlagos karácsony a családban?

A menetrend eléggé állandó: Szenteste Diósdon ünneplünk, szűkebb családi körben, 25-én szoktunk hazautazni anyukámékhoz, majd következik egy unokatesós este. Ami elmaradhatatlan, az a december 30-i előszilveszteri buli a nagyobb baráti társasággal, itt a Nánási Stúdióban.

Van ronda karácsonyi pulcsitok?
Az nincs, de karácsonyi pizsamánk van, sőt, a férjemnek van egy ronda karácsonyi zakója is.

Előfordul, hogy év végén elutaztok?

Most szerencsésen alakult, mert november végén el tudtunk utazni a Maldív-szigetekre egy hétre. Az ünnepek nagy részét pedig a Balatonnál töltjük, amit nem neveznék utazásnak – ott a második otthonunk, még karácsonyfát is állítottunk.

Mit vársz 2022-től? 

Szeretnénk egy kicsit lelassulni munka fronton és sokat utazni, a gyerekekkel is, kettesben is. Összességében egy harmonikus, békés, nyugodt évet kívánok magunknak. Remélem, hogy 2022 sokkal tervezhetőbb és kiszámíthatóbb év lesz, mint az idei.

Sztárok karácsonya sorozatunkban még Dancs AnnamarivalOszvald MarikávalKamarás IvánnalKöllő Babett-tel, Keresztes Ildikóval, Lékai-Kiss Ramónával, Rácz Jenővel, Fördős Zével, Csonka Andrással és Kamarás Norbival beszélgetünk.