Tavaszi virágáradat a lakástextileken

2021. 03. 02.

Frissítsük fel otthonunk outlookját néhány monumentális virágmintázatú lakástextillel, hogy rajtuk keresztül mi magunk is feltöltekezhessünk a tavasz újító energiáival!

A nagyméretű minták természete

Mivel minden figyelmet maguknak követelnek, ezért alapos tervezést igényelnek részünkről a nagy mintájú textilek. Közelítő hatásuk miatt kizárólag nyílt, tágas terekbe ajánlottak, ahol bőven van helyük érvényesülni. Azonban a megfelelő arányok megtalálásával és egy jól választott, extravagáns darabbal fokozhatjuk kisebb szobánk intenzitását.

Régi-új trend: a falikárpit

Újra fénykorukat élik a falra függeszthető textilek és szőnyegek, melyek amellett, hogy új alternatívaként szolgálnak a képek vagy akár a függönyök helyett, a falat is megóvják az elkoszolódástól. Ráadásul egy ilyen gigantikus, virágmintás példány a kanapé felett garantáltan tavaszi vibrálást hoz az életünkbe – pláne, ha a díszpárnákon szintén fellelhető néhány apró motívum és visszaköszönnek a kárpitban fellelhető színek.

Az életre kelt szőnyeg

A megszokott téglalap alakú szőnyegek után magával ragadó élmény lesz a szemünknek egy ilyen virágoktól burjánzó darab. A mintázatokat követő szőnyegszél azt az érzést kelti bennünk, mintha folyamatosan újabb és újabb virágokat bontana szőnyegünk, hatalmas teret követelve ezzel magának. Ne takarjuk el feleslegesen sok bútorral, csak a legszükségesebbeket szerezzük be és azok is legyenek diszkrétek, „láthatatlanok”, hogy a szőnyegünk teljes pompájában tündökölhessen.

Borítókép forrása: rawpixel.com