Barion Pixel Patrick J. Adams koloniális stílusú otthonában nem csak a gyerekek, a felnőttek is önfeledtek lehetnek – Coloré

Patrick J. Adams koloniális stílusú otthonában nem csak a gyerekek, a felnőttek is önfeledtek lehetnek

2023. 05. 04.

Nagy fába vágta a fejszéjét a (Meghan Markle partnereként) Brilliáns elmékből megismert Patrick J. Adams, amikor párjával, Troian Bellisarióval 2016-ban megvették a Wallace Neff-tervezte álomotthonukat Kaliforniában. A pár megugrotta a lehetetlent, s egy minden csillogástól mentes, eklektikus fészket teremtettek maguknak és kislányaiknak: egy helyet, ahol nem csak a kicsik, hanem szüleik is önmaguk lehetnek.

Patrick J. Adams (Brilliáns elmék) és párja, Troian Bellisario (Hazug csajok társasága) 2016-os esküvőjük előtt bukkant rá a Wallace Neff-tervezte otthonra, s ugyan nem szerepelt a terveik között a költözködés, a nászútjuk után már ide tértek haza. „Úgy voltunk vele, hogy ez a hely egy álom. Rendkívül különleges!” – kezdi otthonuk bemutatását Adams a Vogue Architectural Digest vlogjában. 

Az 1924-ben épült ház Wallace Neff építész munkáját dicséri. Neff neve a magyar olvasók számára kevésbé lehet ismerős, annál inkább nagyra becsülik a kaliforniai lakosok: úgy tartják, Neff a kaliforniai életérzés megteremtője, számtalan, neves építmény fűződik a nevéhez a régióban. (Többek között Diane KeatonReese WitherspoonJennifer Aniston és Brad Pitt is Neff-tervezte épületekben laktak.) Érdekesség, hogy az építész munkásságával már abban az időben is foglalkozott az Architectural Digest, mi több, Patrick J. Adams és Bellisario a lap által készített képeket vették alapul, amikor elkezdték felújítani otthonukat. 

Akármennyire tetszett is nekik a ház, a színészek eleinte igyekeztek belevinni a saját stílusukat spanyol gyarmati időket idéző otthonba, végül azonban rájöttek, hogy nem feltétlenül kellene „ráerőszakolniuk az akaratukat” a házra. „Ahogy egy kicsit idősebbek lettünk, az lett az érzésünk, hogy rákényszerítjük a saját stílusunkat a házunkra. Úgy éreztük, ez nincs rendjén” – mesélte Meghan Markle volt kollégája. 

Patrick J. Adams otthona, Patrick J Adams, Patrick J. Adams, Meghan Markle
Meghan Markle és Patrick J. Adams a Brilliáns elmék forgatásán. Kép forrása: USA Network/Getty Images

Felújítani az álomotthont

A pár Rosa Beltran dizájnerhez fordult, s épp akkor kezdtek bele a felújításba, amikor Bellisario második gyermekükkel volt várandós. (Bellisario és Adams gyébként jelenleg két gyermeket nevelnek, idősebbik lányuk, Aurora négy, kisebbik lányuk, Elliot kétéves.)

Beltran mindössze néhány kulcsfontosságú változtatással élt, hogy a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben tartsa Neff hagyatékát: a hatalmas nappaliban megemelték például a kandalló kiállását, hogy biztonságosabb legyen a kisgyermekes család számára. Megtartották viszont az eredeti, cirádás, vasból készült lépcsőkorlátot, amely afféle biztonságos keretként fut végig a házban. 

Érdekesség, hogy más sztárokkal ellentétben a házaspár nem tart fent külön helyiséget a vendégek fogadására: a hatalmas nappaliban szokták fogadni barátaikat és családtagjaikat. A nappalit egyúttal tényleges nappaliként használják: a plafonból leereszkedő vetítővászon tökéletes arra a célra, ha valaki videójátékozna vagy filmet nézne esténként.

Figyelemre méltó fotográfiák sora díszíti Patrick J. Adams és felesége otthonának falait: Adams ugyan maga is tehetséges fotós, mégis, otthonát leginkább az általa tisztelt és szeretett fényképészek munkái díszítik. 

Alkotósarok a gyerekeknek, tágas konyha a szülőknek

Hasonlóan barátságos környezet uralkodik a konyhában is: a faburkolat nem csak a talajon, hanem a bútorok felületén is tetten érhető. A házaspár dizájnere bátran dolgozott a színekkel: míg a konyhabútor zöld, addig a további alkalmatosságok fehér és barna színekben játszanak. Adamsék eklektikus ízlése itt is elcsíphető: a görög mellszobor fejéből kinőtt páfrány viszont sem a szemnek, sem az ízlésnek nem túl sok(k). 

Irigylésre méltó ötlet a konyhával egybeépített „játszó szoba” is: amíg a házaspár egyik, másik vagy épp mindkét tagja főz, addig kislányaik a saját birodalmukban utánozhatják szüleik cselekvését vagy fűzhetnek gyöngyöt, esetleg rajzolhatnak úgy, hogy a szüleik fél szemmel rajtuk tartják a szemüket. (Amikor épp nem sikerül, simán összefirkálják filctollal az ülőgarnitúra alját.) 

Aurora és Elliot hálószobája is földi paradicsomnak tűnik, különösen annak tudatában, hogy a falakat bárányfelhők díszítik. Látványos az egész házban fel-felbukkanó gyermekkönyvek sora, amelyek kapcsán akarva-akaratlanul is elhisszük, hogy a kicsik szívesen olvasgatnak, ha szoros játékrendjük engedi. 

Dolgozószoba: az igazi ötletbazár

Persze, a szülők is rendelkeznek saját „játszó szobával” (s ezt nem feltétlenül A szürke ötven árnyalata módon kell érteni), hiszen Bellisario és Adams közös dolgozószobán osztozik az emeleten. Akárcsak gyermekeik terében, úgy itt is afféle megnyugtató káosz fogadja a látogatót: a polcokon heverő ezernyi könyv, fotográfia és bakelit a házaspár kiváló ízléséről tanúskodik. A szoba legmegkapóbb része talán az a tábla, amelyre Bellisario és Adams az őket inspiráló tárgyakat (képeket, képeslapokat vagy akár fecniket) szögezik: nincs is ennél erőteljesebb tanúbizonysága kettejük sziporkázó kreativitásának.  

Hálószobájuk sem tér el stílusában a ház többi részétől, s ez nagyrészt az ablakokon beáramló, rengeteg fénynek, s a szoba bútorainak egységes, sivatagra emlékeztető színeinek köszönhető. A hálószobából nyíló fürdőszoba még inkább a természetesség jegyében készült: a bambuszbútorok, s Bellisario apró parfümös üvegcséi Rejtő Távol-Keleten játszódó történeteit juttathatják eszünkbe. 

Kellemes káosz, kert a neved!

S ha már Távol-Kelet: Adamsék kertje a ház nélkül, önmagában is megérne egy misét, hiszen a ritkán visszavágott begóniák és borostyánok zegzugaiban kialakított külső élettér elképesztően pozitív hangulattal ruházzák fel a területet. Bellisario pontosan erre a hatásra vágyott: „Azt akartam, hogy minden vad és buja legyen a kertben, hogy néha mi magunk is elvesszünk benne”– fogalmazott a színésznő. Persze, egyetlen kaliforniai otthon sem teljes a kötelezőnek számító úszómedence nélkül, de a házaspár a tervezés során ügyelt arra, hogy lányaik számára az csak akkor legyen megközelíthető, ha ők is a közelben vannak. 

Bellisario és Adams Los Angeles-i háza tökéletes összhangban áll a színészek követlen stílusával: az eklektikus otthon nem is állhatna messzebb a magamutogató hollywoodi csillogástól. 

Forrás: ArchitecturalDigest.comVogue.com
Borítókép forrása: USA Network/Getty Images