Barion Pixel Ellen Pompeo malibui háza olyan, mintha visszatértek volna a hatvanas évek – Legalábbis, ami a design-t illeti – Coloré

Ellen Pompeo malibui háza olyan, mintha visszatértek volna a hatvanas évek – Legalábbis, ami a design-t illeti

2023. 01. 17.

A színésznő a Vogue Architectural Digest nevű műsorában mutatta be nem mindennapi házát, amely korántsem egy tipikus sztárotthon, sokkal inkább egy meleg fészek a népes család és a barátok számára.

Grace klinika sztárja, Ellen Pompeo a kétezres évek elején bukkant rá a Buff&Handsman által tervezett házra (a tervezők neve jól ismert a kaliforniai elit körében), ám akkor még nem engedhette meg magának az ingatlant. Amikor az viszont újra piacra került 2013-ban, tudta, hogy elérkezett az idő, így barátjával, Martin Lawrence Bullarddal karöltve álmodták meg és hozták létre Pompeo kellemes fészkét, amely tökéletes helyszínéül szolgál a családi és baráti együttléteknek. 

Színésznő egy karakteres otthonban

A tökéletes álomotthon létrehozásánál ugyan különféle motivációk uralják az ember elképzeléseit, mégis meglehetősen ritka, hogy egy bútordarab köré tervezzenek meg egy olyan központi helyiséget, mint a nappali. Nem úgy Ellen Pompeo malibui otthona esetében, ahol egy kecsesnek a legkevésbé sem mondható bútordarab, egy bőrszófa „köré” szervezték a helyiség kialakítását és egyéb kiegészítőit. Ez volt ugyanis az első olyan berendezési tárgy, amelyről tudták, hogy pontosan a lakásba, pontosabban a nappaliba illik. 

A szófa persze a legkevésbé furcsa tárgy a helyiségben: vele szemben egy – hozzá színben passzoló, sötétkék – márványfal csillog a napfényben, s hogy ellensúlyozzák annak ridegségét, benne egy kecses tűzhely is helyet kap. A szoba elmaradhatatlan része a zsúrkocsi, amelyen a színésznő, egyben ismert karaktere, Meredith Grey kedvenc itala, a tequila a főszereplő. „Imádjuk a tequilát, minden formájában. Nem teszünk bele sok cukrot, csak a tequilát és némi lime-ot. Tudjátok!” 

Ellen Pompeo és a főzés

A lakás központi helyszíne mégsem a hatvanas évek stílusát idéző nappali, hanem a konyha, amely a színésznő elmondása szerint „az ő területe”. „Sokat főzök, s amikor ezt teszem, nem engedek be senkit a konyhába. Mindenki meg kell álljon a pult mögött, én pedig voltam olyan kedves, hogy néhány széket tettem elé, hogy alkalmasint le tudjanak ülni” – mesélte a nemrég megjelent interjúban a színésznő. (Az alábbi kép jobb oldalán található nyíllal a képek lapozhatók!)

Pompeo konyháját hasonló márványfal borítja, mint a nappaliban, a fények miatt viszont itt egyértelműen jobban érvényesülnek a mintázatai, amelyek olyanok, mint az óceán hullámai. 

A fehér konyhaszekrények tetejét érdekes módon nem főzőedények, hanem a párizsi bolhapiacról származó patikásüvegek birtokolják, s mivel Los Angelesben gyakoriak a földrengések, Ellen mindegyik alját leragasztotta, nehogy fejbe találjanak valakit, ha „megindul a föld”.

Ellen Pompeo, ház, lakberendezés, Chris Ivory
Ellen Pompeo és férje, Chris Ivory 2007 óta alkotnak egy párt. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A konyha mellett persze oroszlánrész szerep jut az étkezőnek is, hiszen a színésznő népes családja és barátai is gyakran esznek náluk. Ezesetben a gyerekek általában egy óriási faasztal mellett foglalnak helyet, amely eredetileg egy varróműhelyből származik, míg a felnőttek egy üveglap-tetejű körasztalnál fogyasztják el Ellen főztjét. Pompeo szerint ennek a helyszínnek a különlegessége a kilátásban rejlik, hiszen a körasztal óriási ablakok gyűrűjében foglal helyet, körülötte pedig (ismét) a hatvanas éveket idéző bőrszékek, valamint az aranykeretes gömbcsillár adják meg az igazi vintage hangulatot. 

King sized ágy és lilában pompázó gyerekszoba

A színésznő és férje, Chris Ivery hálószobája sem hagy kívánni valót maga után: Pompeo elmondása szerint az ágyat külön terveztették azzal a céllal, hogy hétvégente három gyermekük is elférjen mellettük az ágyban, s mivel nem találtak ekkora méretet a boltokban, inkább a saját design mellett döntöttek. 

Hasonló a helyzet a fürdőszobával is, ahol szintén a márvány dominál, ám a nappalitól eltérően itt fehér alapon szürke csíkok tánca sejlik vissza a falaktról. A helyiség közepén egy óriási fürdőkád kap helyet, amelyben gyakran együtt mártóznak meg a gyerekekkel, majd kiülnek az apró, ám annál zöldebb fürdőszoba teraszra, amelyen kaspószerű székek várják tulajdonosaikat, hogy helyet foglaljanak rajtuk. 

A korábbi helyiségekhez hasonlóan a gyerekszoba is a hatvanas évek stílusát idézi: a plafonon található, David Hicks-inspirálta tapéta egyértelműen a szoba éke. A gyerekek emeletes ágyakon hajthatják álomra a fejüket, amelynek egymás felé néző oldalain kis ablakok biztosítják a zavartalan beszélgetést az éjszaka leple alatt. A babzsák fotelek és a temérdek játék a tanúbizonyságai annak, hogy Ellen Pompeo gyermekei igazán kiváltságos szülők és körülmények között nevelkednek. 

Bajos kert, bájos Ellen

A belső tér mellett persze a malibuli környezet sem hagy kívánni valót maga után: mivel a környéken meglehetősen hűvösek szoktak lenni az éjszakák, ezért egy óriási tűzhely gondoskodik az öttagú család melegen tartásáról. A beach hangulatot nemcsak az óceán morajlása, hanem a kertben lévő hatalmas jukkafák és trópusi növények biztosítják, s nem is egy igazi kaliforniai otthonról beszélnénk, ha nem lenne egy méretes medence a ház kertjében. 

Pompeo és férje igazán kellemes „háztartást visznek”, hiszen a színésznő elmondása szerint nyaranta gyakran teljesen megtelik a ház barátokkal és azok gyermekeivel, férje pedig a sarokban felállított bárban készíti a vendégek számára a finomabbnál finomabb koktélokat. 

A színésznő mosolya és az, ahogy a házról, s a benne található tárgyakról beszél, felidézve a legszebb emlékeit, egyértelmű tanúbizonysága annak, hogy nemcsak a filmvásznon, hanem a való életben is megtalálta a helyét, különösen, ami malibui otthonát illeti. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

/otthon/lakberendezes/ellen-pompeo-haza/