Barion Pixel Öntudatukra ébredtek az ebédlőszékek – most mi lesz? – Coloré

Öntudatukra ébredtek az ebédlőszékek – most mi lesz?

2021. 06. 29.

Az ebédlőszékek saját egyediségüket fitogtatva kitörni látszanak az egyhangú és uniformizált garnitúrák világából. Ezzel pedig életet, játékot és lazaságot hoznak ezek az individuális darabok, melyek jól összeválogatva mégis harmóniát teremtenek otthonunkban.

Rend az összevisszaságban

Van úgy, hogy az asztal körül szépelgő 6-8 darab szék közt nincs két egyforma – akkor hogyan lehetséges, hogy az összkép mégis egységes, kellemes és hívogató? A különböző ebédlőszékek kombinálásának trükkje, hogy mindig legyen valamilyen közös tulajdonságuk, és csak egy-két részlet térjen el egymástól. Így csak rajtunk áll, hogy stílus szerint vadászunk össze néhány bohém széket, melyeknek más-más a színük, vagy esetleg egy fekete garnitúrát álmodtunk meg magunknak, és ezt spékeljük meg változatos formákkal, meghökkentő darabokkal.

Lakberendezes Ebedlo Szekek 3
Forrás: instagram/@queenmumswelt

Ezek egyformák – vagy mégsem?

Mind közül a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, ha új bútorok helyett inkább kihasználjuk szemünk naivitását és kicsit becsapjuk őt. Mert játszi könnyedséggel egyformává varázsolhatjuk teljesen különböző székeinket, ehhez pedig nem lesz másra szükségünk, mint némi festékre. Az egyforma színek ugyanis egységes látványt kölcsönöznek, így első ránézésre senkinek fel sem tűnik majd a turpisság.

Lakberendezes Ebedlo Szekek 2
Forrás: instagram/@the.huber.homestead

És mindez működik visszafelé is: azaz, ha unjuk egyforma székeinket és kicsit felpezsdítenénk a látványt, a festék ezen is segít. Ugyanaz a szék natúr fa színben, fehérben és egy antik hatásúra koptatott változatban az egyediség illúzióját hozza el otthonunkba.

Lakberendezes Ebedlo Szekek 5
Forrás: instagram/@farmhousefor8

Különleges ülőalkalmatosságok

Ne ragadjon meg a képzeletünk a klasszikus értelemben vett ebédlőszékeknél – hiszen bármilyen ülőbútoron el lehet fogyasztani a vasárnapi ebédet. Talán meglepő egy kanapé az asztal mellett, de bátran játszhatunk vele kisebb helyiségekben, ahol így az egész étkező részleg szorosan a fal mellett kaphat helyet. Ráadásul kettő az egyben megoldás, amellyel a nappalit is pótolhatjuk egy aprócska hétvégi házban. De a vásárlásnál ne csak a szépség legyen mérvadó: a funkció szempontjából lényeges a megfelelő ülőmagasságú, és hogy könnyen tisztán tartható bútort válasszunk. És ha mindez önmagában nem lenne elég, passzintsunk garnitúránkhoz egy rattan fotelt – csak dobjunk rá a székekkel megegyező színű, vagy mintájú plédet, és máris elvegyül a csapatban.

Lakberendezes Ebedlo Szekek 1
Forrás: instagram/@murtaughdesigns

Mindenki ismeri azt a megsemmisítő érzést, amikor négy darab helyett már csak hármat kapunk a kinézett székből. Hajtépés és a teljes idegösszeomlás helyett inkább vessük be a kreativitásunkat, és lazán pótoljuk ki a hiányzó széket – például egy puffal! A végén hálát adunk majd a váratlanul jött „szerencsétlenségünkért”.

Lakberendezes Ebedlo Szekek 4
Forrás: instagram/@ohanainteriors

Borítókép forrása: instagram/@farmhousefor8

/otthon/lakberendezes/ontudatukra-ebredtek-az-ebedloszekek-most-mi-lesz/