Barion Pixel Nyaralódizájnok, amiket nem fogsz megunni – Coloré

Nyaralódizájnok, amiket nem fogsz megunni

2021. 06. 16.

A tévhittel ellentétben a nyaraló nem az a hely, ahova minden megmaradt, kidobásra szánt bútort bepakolhat az ember: a hétvégi házak is lehetnek stílusosak.

Bevett szokás, hogy a nyaralót a kidobásra szánt „jó lesz az még valahova” bútorokból rendezzük be, pláne, mikor az embernek kedve nincs költeni túl sokat a hétvégi házakra. Pedig pénztárcabarát megoldásokkal is lehet hangulatos, nem szedett-vedett összhatású házat dizájnolni. Amire fontos odafigyelni, hogy ha nekiállsz a víkendházat felturbózni, igyekezz ezt olyan stílusban tenni, ami nem megy ki egyhamar a divatból, és sokáig szívesen nézed. Ha például most nagyon tetszik a hajós stílus, és amúgy is a Balaton partján található a ház, akkor is igyekezz nem kék-fehérre festeni mindent, és telepakolni hajókötelekkel vagy mentőövekkel, hiszen egy idő után erre ráunsz, ehelyett jobb ötlet inkább egy-egy erre utaló elemmel megszépíteni a lakást, de alapjáraton inkább egy időtállóbb berendezést választani.

Az alábbi stílusok nem terveznek kimenni a divatból, és remekül passzolnak nyaralókhoz.

Country stílus

A terméskövekkel, rengeteg fa felülette, és hangulatos vintage bútorokkal dekorált nyaralóban úgy érezheted magad, mintha egy filmben lennél, ami egy mediterrán vidéken forog, pláne, ha növényeket is teszel a házba. Megunhatatlan, és egy-egy modernebb bútor beintegrálásával igazán szemrevaló.

Country Nyaraló
Kép forrása: Pinterest

Minimalista stílus

A minimalizmussal, fehér és nude színek kombinálásával nem igazán lehet mellélőni. Ha a nyaralódban egy-egy fás felület vagy épp a fa fémmel kombinálva dominál, a bútorok pedig inkább a minta nélküli, letisztult vonalat képviselik, az amerikai stílus szerint, évekig szívesen el tudod majd nézegetni a berendezést anélkül, hogy idejétmúltnak éreznéd.

Minimalista
Kép forrása: Pinterest

Bohém nyaraló

Nude és pasztell színek mindenhol, természetes textúrák a bútorok és a dekorációk terén is: ez a bohém stílus, ami instant Mexikóba repít. Jó alternatíva a kissé már lejárt mediterrán stílus helyettesítésére, fiatalos, otthonos, és remekül illeszkedik nyaralókba, hétvégi házakba. Mindenképp szerezz be néhány összeillő színű képet, amiket néha lecserélgethetsz, és fontos a sok növény – de figyelj arra, hogy olyanokat keress, amik hosszan bírják locsolás nélkül.

Bohém Nyaraló
Kép forrása: Pinterest

Borítókép forrása: Freepik

/otthon/lakberendezes/nyaralo-dizajnok-amiket-nem-fogsz-megunni/