Lakber-turizmus (2. rész) – nagyvárosi nyüzsgés nyomában

2021. 05. 14.

Míg a sorozatunk első részében a világtól távol eső szálláshelyeket mutattunk be, most azoknak szeretnénk kedvezni, akik az életre kiéhezve valamelyik világváros legelképesztőbb szálláshelyeit fedeznék fel.

Los Angeles madártávlatból

Ha életünkben egyszer szeretnénk reggel úgy ébredni, hogy az ágyból Los Angeles lüktető élete tárul a szemünk elé, akkor ott a helye a bakancslistánkon a Laurel Canyon Tree House-nak. Nem is csoda, hogy a ház folyamatosan visszaköszön a magazinok lapjairól olyan modellek társaságában, mint Miranda Kerr.

Nekünk pedig lehetőségünk van ezt az exkluzív bútorokkal és drága marokkói szőnyegekkel berendezett ingatlant turistaként kibérelni – hozzáteszem, nem kis pénzért. De cserébe a reggeli sétáink során akár a szomszédban lakó hírességekkel is összefuthatunk.

Lakberendezes Airbnb Szallas Turizmus Szallashely 2
Forrás: instagram/@laurelcanyontreehouse

Ékszerdoboz Párizs szívében

Mintha csak a francia főváros esszenciáját sűrítették volna bele a Numéros Paris apartmanba: stílus, sikk, elegancia és design várja az ide látogató vendégeket. A lakás minden egyes szegletéből, és az összes felsorakoztatott kézműves tárgyból süt, hogy ez bizony egy elismert belsőépítész hozzáértő kezeinek munkája.

A lakás Párizs egyik autentikus és nyüzsgő kerületében található – de fennáll a veszélye, hogy ki se akarjuk majd tenni a lábunkat ebből a design gyöngyszemből!

Lakberendezes Airbnb Szallas Turizmus Szallashely 3
Forrás: instagram/@numerosparis

Bangkok fekete gyémántja

Nem is gondolnánk, hogy a kívül ébenfeketébe burkolózó, régi kereskedelmi épületből kialakított The Mustang Nero Hotel valóságos lakberendezési kánaánt rejt. Az ajtón belépve mintha csak Bangkok elsőszámú természettudományi múzeumába csöppennénk: zsiráf, zebra, és különféle állatok figyelnek a sűrű növényzet közül.

A hotel 6 szobájának mindegyike más-más nevet visel és teljesen eltérő enteriőrökkel rendelkeznek. Viszont ami közös bennük, az a thai és európai kultúrának a nagyon jó stílusérzékkel összefésült, egészen gyarmati hangulatot idéző egyvelege.

Lakberendezes Airbnb Szallas Turizmus Szallashely 1
Forras: instagram/@themustangnero

Kíváncsi vagy a Lakber-turizmus 1. részére is? Ide kattintva megnézheted.