Lakber-turizmus 1. rész – Bungalók, ahol sosem találnak ránk

2021. 05. 06.

Lassan újra kinyílik a világ. De a lakberendezés megszállottjai nem az úti céljukhoz választanak szállást, hanem kinézik a világ legelképesztőbb szálláshelyeit, és lakber-turistaként zarándokolnak ezekre a csoda helyekre.

Hideout Bali

A Gunung Agung vulkán hegyei közt rejtőző bungaló és környezete olyan festői, mintha nem is e világi lenne. A dzsungel közepén kapott helyet, így emberekkel aligha, viszont vadon élő állatokkal, óriás pillangókkal, madarakkal annál nagyobb eséllyel találkozhatunk. Közvetlenül a ház mellett tiszta vizű patak folyik, melynek vizével táplálkozik a szállás természetes medencéje.

A tradicionális balinéz építészetből merítő bambusz házikó különlegessége, hogy voltaképpen teljesen nyitott, szinte egybeolvad a természettel. A kétszintes épület olyan, akár egy hatalmas, felfedezésre váró játszótér: pihentető függőhinták és a magasban meghúzódó hálós fekhelyek az egyszerűség luxusával kecsegtetnek.

Lakberendezes Turizmus Szallas Airbnb
Forrás: instagram/@hideoutbali

Bubble-tent

Ha úgy döntöttél, kis időre hátat fordítanál a világnak, a Bubble-tent lesz a jó választás. Ugyanis a Kaliforniában lévő 30 hektáros privát területen nem lesz más, csak ti, a sivatag, valamint a napfelkelték és a csillagos éjszakák váltakozása.

A semmi közepére felhúzott, átlátszó buborék tényleg olyan érzést kelt, mintha a Marson ébrednénk minden egyes reggel. Az ágyon és a kis mosdón kívül pedig szinte minden más a szabad ég alatt kapott helyet.

Lakberendezes Utazas Airbnb 1 1
Forrás: instagram/@jthavn

Casa Tierra

Időutazásra invitál Córdoba egyetlen, ultramodern barlanglakása, ahol néhány nap erejéig 21. századi barlanglakókká válhatunk. A 3000 nm-es telek egy kőbányához tartozik, ebben alakították ki a nyers kőfalakkal határolt belső tereket.

Éppen csak a legszükségesebb berendezési tárgyak kaptak helyet a házban, és azokat is speciálisan a hely miliőjéhez tervezték, ezzel is meghagyva a főszerepet ennek a fantasztikus természeti csodának.

Lakberendezes Turizmus Szallas Airbnb 3
Forrás: instagram/@annloves