Barion Pixel Kincset érő játékok leselejtezett kartondobozból – Coloré

Kincset érő játékok leselejtezett kartondobozból

2021. 10. 13.

Beszerezhetjük mi a legcsilivilibb babaházat vagy elektromos gyerekautót, amivel röpke fél percet el is játszik majd a gyerek – egészen addig, amíg fel nem fedezi magának a hatalmas kartonpapír csomagolást. Kíméljük meg magunkat – és a pénztárcánkat – az első rész viszontagságaitól, és játékok helyett állítsunk haza mindjárt egy nagy adag kartondobozzal, amelyekből ámulatba ejtő játékházat és járműveket kreálhatunk csemeténk számára.

Lehet költözni

Itt az ideje könnyes búcsút vennünk gyermekünktől, aki egy másodperc alatt fog beköltözni új kartonpapír otthonába – és még csak vissza sem néz majd! Tegyük hát számára igazán lakályossá a házikót: vágjunk rá ajtót és ablakot, fessük, dekoráljuk, és utolsó simításként jöhet az elmaradhatatlan fényfüzér. Csak nehogy a végén annyira beleszeressünk, hogy a gyerekszoba helyett a nappaliban lévő játszósarokban kapjon helyet…

Tipp: Ha nincs elég kartonunk, remek alapanyagokra lelhetünk a szelektív lerakatnál.

Lakberendezes Gyerek Kartonpapir Haz Jatek 1
Kép forrása: Pinterest/lifebyleanna.com

Útra készen

Képzeletben világ körüli útra indulhat csemeténk egy ilyen kartonpapír lakóautóval. A natúr, barna karton sokkal frissebb és tisztább látványt nyújt némi fehér festékkel kombinálva. Ráadásul az alapanyag természetességéből adódóan teljes mértékben megállja a helyét a manapság népszerű, bohém lakberendezési stílus berkeiben.

Lakberendezes Gyerek Kartonpapir Haz Jatek 2
Kép forrása: Pinsterest/couchstyle.de

Fel, fel a magasba!

A kezdő kreatívkodók képességeit sem fogja meghaladni ennek a lélegzetelállító léghajónak az elkészítése – viszont az utódunknál biztos bevágódunk vele! Hiszen lényegében egyetlen dobozra lesz szükségünk, négy darab papírhengerre, egy jó adag lufira, és máris indulhat a játék. Elkészíthetjük egy felejthetetlen szülinapi parti dekorációjaként, ami aztán lehet, hogy örök helyet bérel majd magának a gyerekszobában.

Lakberendezes Gyerek Kartonpapir Haz Jatek 3
Kép forrása: Pinsterest/couchstyle.de

Hajóskapitányok kedvence

Vitorla kibontva – már csak a képzelet szele hiányzik, hogy belekapjon, és messzi-messzi tájakra repítse a világot meghódító csemeténket. Ha jobban megnézzük, ez a projekt sem igényel tőlünk mérnöki diplomát… Valójában nem is a csónaktest a lényeg, hanem a dekoráció: a vitorla és a kis háromszögekből álló papírfüzér, amit jó móka lesz közösen elkészíteni gyermekünkkel.

Lakberendezes Gyerek Kartonpapir Haz Jatek 5
Kép forrása: Pinterest/pequeocio.com

Kartonpapír rakéta – csak haladóknak

És ha az előzőekkel már fekete öves mesterré képeztük magunkat, nekiveselkedhetünk egy igazi rakétára megszólalásig hasonlító kartonpapír játék elkészítésének.

Lakberendezes Gyerek Kartonpapir Haz Jatek 6
Kép forrása: Pinterest/lenzo.com.au

Borítókép forrása: Pinterest/cozynursery.com

/otthon/lakberendezes/kincset-ero-jatekok-leselejtezett-kartondobozbol/