Barion Pixel Így foglaljuk vissza a játszótérré vált nappalinkat! – Coloré

Így foglaljuk vissza a játszótérré vált nappalinkat!

2021. 09. 29.

Már kis híján feladtuk a harcot, és a fehér zászlónkat meglobogtatva készültünk a gyerek kezére adni a nappalinkat? Ne hamarkodjuk el a dolgot – itt a muníció, amivel egy utolsó próbálkozást tehetünk, hogy a nappaliba telepített játszósarok és a saját lelki békénk is megmaradjon!

Területjelölő szőnyeg

A játszószőnyeg sokkal többet tud annál, minthogy meleg és puha ülőalkalmatosságként szolgáljon gyermekünk számára a játék hevében: zónaként működik a térben, akár egy játéksziget a nappalink tengerében. Ez egy remek módja annak, hogy vizuálisan is tudassuk utódunkkal, hogy hol szabad hagynia a játékait – mert ami lekerül róla, az sajnos elmerül a végtelen tengerben… Ha ezen felbuzdulva máris elkezdenénk felkutatni a nappalinkat megmentő szőnyeget, akkor mindenképp figyeljünk arra, hogy az gyerek- és játékkompatibilis legyen, valamint a szobával is harmonizáljon. Kerüljük a nagyon színes, valamint a hosszú szálú szőnyegeket, melyek fekete lyukként nyelik el az apró legódarabkákat. A semleges vagy egyszínű, leheletnyi mintával ellátott darabok mellett remek választás egy természetes szizál szőnyeg, vagy egy sík szövött kelim, ami ellenáll a legdurvább csokitámadásnak is!

Lakberendezes Gyerek Gyereksarok Jatszosarok Jatekok Nappali 4
Kép forrása: Pinterest/Oh Happy Joy Life

Térelválasztás

Gondoltuk volna, hogy a kanapénk is kiváló térelválasztóként működhet? A legnyerőbb helyzetben akkor vagyunk, ha a tágas szoba lehetővé teszi, hogy a faltól elhúzva kapjon helyet ez a bútor. Így a mögötte kialakult üres tér szinte láthatatlanul válik a gyerekek birodalmává. Ha van elég hely, akár egy alacsony rakodószekrényt is elrejthetünk a kanapé mögött, ezzel pedig a tárolást is kipipálhatjuk. De ugyanígy jó megoldás, ha a fal mellé tolt kanapé egyik vége működik demarkációs vonalként. A térelválasztó polcokat pedig egyenesen imádni fogjuk, melyek úgy rejtik el szemünk elől a háború sújtotta övezetet, hogy közben helyet biztosít minden játéknak és könyvnek.

Lakberendezes Gyerek Gyereksarok Jatszosarok Jatekok Nappali 6
Kép forrása: Pinterest/trucsetbricolages.com

Mindent tudó bútorok

Azoknak sem kell fellibbenteni a megadást jelző fehér zászlót, akik egy átlagos méretű nappalin kénytelenek osztozkodni a gyerekkel. A jól megválasztott bútorok ugyanis sokat tudnak lendíteni az összképen. Ha a szivárvány színében pompázó, műanyag gyerekbútorok helyett letisztult, fából készült bútorokat, kellemes megjelenésű ülőpárnákat és puffokat használunk, a szemünk sokkal rendezettebbnek látja még a legnagyobb káoszt is. De ne álljunk meg itt! Válogassunk össze olyan többfunkciós bútorokat, mint egy tárolóval ellátott puff, vagy egy alacsony rakodószekrény, amihez kényelmesen le tud ülni rajzolni is.

Lakberendezes Gyerek Gyereksarok Jatszosarok Jatekok Nappali 1
Kép forrása: Instagram/@house_of_pancakes

Bunker a lépcső alatt

Korábban született már egy cikk a lépcső alatti terület kihasználásáról, és most eljött az idő, hogy a listát kiegészítsük egy mindent elnyelő játszókuckóval. Dönthetünk úgy, hogy egyszerűen kinevezzük gyereksaroknak a lépcső alatti területet. Azonban egy beépített megoldás ezerszeresen is megéri a belefektetett pénzt és energiát, ahova a nap végén besöpörjük az összes lába kelt játékot, majd ráhúzzuk a függönyt. Egyetlen veszélye van: hogy a porontyot ezentúl kirobbantani sem tudjuk majd kedvenc új bunkijából!

Lakberendezes Gyerek Gyereksarok Jatszosarok Jatekok Nappali 2
Kép forrása: Pinterest/House Beautiful

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzPix