Barion Pixel Az angol vidékről a palotába: Katalin hercegné életének fontos házai – Coloré

Az angol vidékről a palotába: Katalin hercegné életének fontos házai

2022. 08. 26.

Katalin hercegné családjának Buckleburyben található otthonától az ikonikus Kensington-palotáig elegáns út vezetett. Nézzük meg, hogy életének 40 éve során hol lakott vagy épp nyaralt a leendő brit királyné.

A legtöbbünk életét különféle lakások és házak sorozatával is lehetne jellemezni, én például a szülői otthonból egy nagytétényi kollégiumba, onnan egy újpesti albérletbe költöztem, de laktam Újpalotán, Zuglóban is, és ez még korántsem az út vége. Így volt ezzel Catherine Elizabeth Middleton, nekünk “csak” Katalin hercegné is, bár tény, hogy az ő lakóhelyei messze álltak az én kollégiumi szobámtól vagy a lepukkant paneltól, ahol szűk egy évig éltem. 

katalin hercegné vilmos herceg
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A 40. születésnapját idén januárban ünneplő Katalint hasonló szeretet övezi a nép részéről, mint annak idején Dianát, persze a rajongás mértéke meg sem közelíti a Szívek királynőjéét. De míg Diana gazdag arisztokrata családból érkezett a királyi falak közé, addig Katalin egyszerű, közrendű – de azért tehetős – felmenők sarja. Két testvérével, Pippával és Johnnal valamint szüleikkel az aprócska, csendes Bucklebury-ben éltek, Londontól másfél órányi autóútra keletre. Szülei ma is itt laknak, de nem az egykori otthonban, ugyanis 2012-ben megvásárolták a gazdag múltra visszatekintő Bucklebury Manort. Itt aztán jól elrejtőzhetnek a kíváncsi fotósok és rajongók szemei elől, amelyekből lányuk királyi családba való beházasodása óta jócskán akad. Így aztán fotó sem sok készül az ingatlanról, helyette hoztunk egyet a hercegné szüleiről, akikről szerintem én eddig még nem is láttam fényképet.

Royal Engagement Rota
Michael és Carole Middleton Buckleburyben. Forrás: Northfoto

Katalin 2001-ben ismerte meg a brit trón várományosát, Vilmos herceget, amikor mindketten a skóciai St. Andrews Egyetemen folytatták tanulmányaikat. Ekkor csupán néhány ajtónyira laktak egymástól az intézmény patinás kollégiumában, a St. Salvator’s Hallban. Az egyetemi körökben csak Sallies-nek hívott gótikus épület lélegzetelállítóan szép, magas mennyezet és kandallók sokasága jellemzi, na és az, hogy rendkívül közel van az Északi-tenger West Sands partszakaszához.

St,andrews,,scotland/uk, ,november,24,2019:,exterior,of,st
A St. Andrews Egyetemen tanuló diákok által leginkább vágyott kollégium, a St. Salvator’s Hall. Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A diploma megszerzése után a későbbi hercegné húgával, Pippával osztozott egy háromszobás, kétszintes londoni lakáson, a brit főváros Chelsea negyedében, amit még szüleik vettek nekik 2002-ben. Az Old Church Street-en található “kuckó” egy egybenyitott nappalival és étkezővel rendelkezett, és egy második emelettel, ahol a fő hálószobát és két kisebb hálót talált a vendég. A ingatlan néhány éve eladósorba került, így az ingatlanos által készített fotókat mi is megcsodálhatjuk és kicsit bepillanthatunk Katalin „szingli-éveibe”. A konyha az egyszerű halandó számára megnyugtatóan (kárörvendően) kicsi, ellenben a lakás többi része pazar.

65803 Chl180027 Img 02 0000
Képzeljük el, milyen jókat csacsogott itt Katalin és Pippa a barátnőikkel! Forrás: rightmove.co.uk

Amíg Vilmos herceg a walesi Angleseyben gyakorlatozott 2011 és 2013 között a Királyi Légierőnél, jövendőbelijével együtt bérelték Lord és Lady Meryicktől a Bodorgan Estate egyik házát. A négy hálószobás épület, amelyhez közel van egy magánstrand, valójában két ház, amelyeket lépcső köt össze. Ahogy a neve is sugallja, a walesi Angleseyben fekvő Bodorgan falucskában található, nagyon közel az Ír-tengerhez. A rezidenciát úgy őrzik, hogy még legálisan használható fotókat is alig találni róla, így csak a honlapot tudjuk megmutatni.

A 2013-as, 1 millió font értékű felújítás óta a Kensington-palota 1A jelzésű része Vilmos herceg és Katalin hercegné elsődleges rezidenciája lett az esküvő után. A négyemeletes, 20 szobás kastély ugyanazon a területen található, ahol a királyi család több tagja is lakik, beleértve Kent hercegét (Eduárd, a királynő első unokatestvére) és hercegnéjét, Gloucester hercegét (Richárd) és hercegnéjét, valamint Mihály kenti herceget és hercegnét, akik mindannyian a főépületben élnek.

A,view,of,the,magnificent,kensington,palace,in,london,with
A Hyde-parkban található Kensington-palota. Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Bár Katalin hercegné még sosem tartott „house tour”-t, ahogy azt annyi híresség megtette már, néhány fotónak sikerült eljutnia az újságokba, magazinokba és a képernyőkre, amikor Barack Obama elnök és Michelle Obama first lady együtt vacsorázott a királyi párral. Noha lakói cserélődtek az évek során, a Kensington-palota a 17. század óta az a hely, ahol a királyi család számos tagja élt. Egyes részei (State Rooms) nyitva állnak a nyilvánosság számára, de a magánterületek és irodák a családtagokon, vendégeiken és az épületek alkalmazottain kívül mindenkinek szigorúan tiltottak. 

Princes William And Harry, Duchess Of Cambridge Host Barack And Michelle Obama In London
A Kensington-palota egyik szalonját pillanthattuk meg, amikor az Obama-házaspár 2016-ban meglátogatta Vilmosékat. Forrás: Northfoto

Ha épp nem Londonban tartózkodnak, Vilmost és Katalint Norfolk felé húzza a szíve,, a királyi család vidéki rezidenciájához közel. Ugyanis a királynő nászajándéka unokájának egy tíz hálószobás György-korabeli kastély volt Norfolkban. Az 1802 körül épült Anmer Hall mindössze két mérföldre van II. Erzsébet saját vidéki “házától” Sandringhamben. Mielőtt a házaspár beköltözött, néhány, igencsak szükséges felújítást eszközöltek a házon, összesen 1,5 millió font értékben. A renoválás az új tetőtől a teljes belső felújításig terjedt, Katalin hercegné és Vilmos azóta még egy szabadtéri úszómedencével és egy teniszpályával bővítette a telket.

File Photo Harassment Plea At Kate And William's Norfolk Home
Légifelvételek Anmer Hallról. Forrás: Northfoto

Forrás: Architectural Digest

Ez is érdekelhet

„Idő és tér kell ahhoz, hogy 18 évadnyi sorozat megszülessen” – íme Shonda Rhimes lakása

Vadonatúj New York-i lakásának megtervezésekor az amerikai sorozatok koronázatlan királynője, Shonda Rhimes olyan otthont szeretett volna létrehozni, ahol nyugodtan írhat, és folytathatja egyszemélyes birodalmának építését. Ha érdekel a Bridgerton-család kitalálójának otthona, kattintsd ide cikkünkért!