Barion Pixel Diana hercegné halálának 25. évfordulója alkalmából debütál az HBO-n a róla szóló dokumentumfilm – Coloré

Diana hercegné halálának 25. évfordulója alkalmából debütál az HBO-n a róla szóló dokumentumfilm

2022. 07. 22.

Több filmben és szériában feltűnik a milliók által rajongott, tragikus véget ért walesi hercegné, Diana hercegné története, de most egy igazán valóságközeli produkció érkezik.

Diana hercegné, Károly, walesi herceg egykori felesége egyszerre volt csodálatos anya, példamutató hercegné és ember, az elesettek és jó ügyek támogatója, akit rengetegen szerettek és tiszteltek.

Diana hercegé
Forrás: Northfoto

Megromlott házassága és 1997-es tragikus halála sok kérdést vetett fel, s azóta is időről időre próbálják kideríteni az igazságot. Bár élete is mesébe illő volt, úgy tűnik, halála után is születnek még mesék és történetek.

Az életét már számos módon feldolgozták, a Korona című sorozatban például csak mint a királyi család tagja jelenik meg, és kapunk bepillantást az életébe, de a Kristen Stewart által alakított Spencer című film már csakis róla szól. Egy musical is készült az életéről Diana címmel, és most végre érkezett el az idő, hogy egy fajsúlyosabb, dokumentarista mű is eljusson a nézőkhöz.

A The Princess című dokumentumfilm augusztus 13-án este debütál az HBO-n. A produkció először az idei Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be, és számos pozitív kritikákat kapott. A Variety kritikájában Owen Gleiberman vezető filmkritikus a „tökéletesen időzített, abbahagyhatatlan, mégis egyszerre könnyed és magával ragadó” dokumentumfilmnek nevezte.

Diana hercegné
Forrás: Northfoto

Az alkotás nyilvánosan elérhető adatokból, anyagokból, televíziós felvételekből és riportokból táplálkozik, tehát nem szólal meg benne a család.

A film hivatalos beharangozója szerint a The Princess zsigeri elmerülés Diana életében a média reflektorfényének állandó és gyakran tolakodó fényét bemutatva. A film úgy bontakozik ki, mintha a jelenben lennénk, lehetővé téve a nézőknek, hogy megtapasztalják Diana hercegné életének minden mozzanatát, az elsöprő imádatot, de egyúttal intenzív vizsgálatot is kínál, elgondolkodtat.

Az archív anyagokon keresztül a film egyben az akkori társadalom tükre is, feltárva a nyilvánosság saját félelmeit, törekvéseit és vágyait. Diana hercegné tragikus halála, amelyet részben a paparazzik üldözése okozott, mind a közvélemény, mind az általa táplált médiagépezet számára elgondolkodtató pillanat volt. Azonban Diana hercegné halála óta eltelt közel 25 év után változott valami valójában?!

Ez is érdekelhet

Kamilla egy óriási titkot árult el Károly herceggel való házasságáról

Kamilla Parker Bowles, más néven Cornwall hercegnéje nem igazán szeret interjút adni, de a brit Vogue-gal kivételt tett, amelyben Károly herceggel való házasságáról is sok mindent elárulta a királyi család rajongóinak legnagyobb örömére. Ha szeretnél többet tudni a témában, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com