Barion Pixel Gwyneth Paltrow otthona: sikk és modern letisztultság jellemzik az új fészket – Coloré

Gwyneth Paltrow otthona: sikk és modern letisztultság jellemzik az új fészket

2022. 07. 16.

Újonnan épült kaliforniai házának tervezésekor Gwyneth Paltrow olyan otthont szeretett volna létrehozni, amelyben a sikkes, európai stílus találkozik a modern letisztultsággal. Terve sikerült, hiszen montecitói otthona a békés luxus kacsalábon forgó palotája lett a procedúra végére.

Gwyneth Paltrow új otthona nem véletlenül a kaliforniai Montecito magaslatain épült: Paltrow akkor esett szerelembe a városrésszel, amikor anno két szemesztert a Santa Barbara Egyetemen töltött, s már akkor elhatározta: ha lehetősége lesz rá, itt fog letelepedni. Ahogy korábban annyi mindenben, úgy ebben is betartotta szavát, hiszen idén februárban készült el teljesen új háza, amelyet Robin Standefer és Stephen Alesch, a Roman&Williams cég munkatársai terveztek. (Korábban ők foglalkoztak a színésznő Tribecában található loft lakásával is, így kellőképp megalapozták a bizalmat a további közös munkákhoz.) 

Kandalló a hallban, György-kori részletek a padlón

„Az elmúlt években sok időt töltöttem Londonban, s nagy hatással voltak rám a György-kori berendezések, s úgy általában az ilyesfajta stílus. Ezt szerettem volna megjeleníteni a hall fekete-fehér padlóján, emellett az volt a kívánságom, hogy már ebben a helyiségben is úgy érezze magát a látogató, mintha az a saját tere lenne. Így került közvetlenül a bejárati ajtó mellé egy kandalló, hiszen az melegséget áraszt” – mondja Gwyneth a Vogue Architectural Digest által vele készített interjújában.

Gwyneth Paltrow Otthona 5
A hallban található kandalló a lakás egyik különleges pontjaKép forrása: YouTube

A György-kori hall egyébként nem csak a kandalló miatt különleges: Gwyneth a berendezés tekintetében is ügyesen egyensúlyozik, hiszen a kőből készült részletek (például vázák) mellett szürkésbarna fabútorok hívogatják beljebb a látogatókat. 

Púderszoba arany darvakkal és babakék étkező

Külön pirospont jár a színésznőnek, amiért gondolt arra, hogy a házba látogatók a beljebb nyomakodás előtt szívesen rendbe szednék toalettjüket, így a hallból egy külön fürdőszoba nyílik erre a célra. Az apró helyiség egyébként önmagában is megér egy misét: kézzel festett, virágmintás tapéta, egy óriási tükör, s ha lehet, még nagyobb kézmosó várja a felfrissülni vágyókat. 

Gwyneth Paltrow Otthona 3
A púderszoba éke egyértelműen a hatalmas tükörKép forrása: YouTube

Az étkezőben viszont merőben más vizekre evezünk: a púderszoba arany és bronz mintáit ezúttal kék és ezüstszínek harmonikus elegye váltja fel. „Mivel az étkező berendezése kapcsán kicsit el voltam veszve, ezért igénybe vettem Brigette Romanek segítségét, aki immár 20 éve mellettem van jóban rosszban” – áradozik a helyiségről az interjúban a színésznő. „Ugyan eleinte nagyon nem tetszett, mostanra a legkedvesebb tárgyam lett a futurisztikus csillár, amely akár a Star Trek díszletében is megállná a helyét.”

Gwyneth Paltrow Otthona 11
Gwyneth és futurisztikus konyhai lámpájaKép forrása: YouTube

Csakúgy, ahogy a hallban, úgy az étkezőben is helyet kap egy kőből készült kandalló, amely szigetként emelkedik ki a kézzel festett tapéta hátteréből. Gwyneth egy los angelesi céggel, az MjAtelier-vel készíttette a speciális tapétát, amely haloványan ugyan, mégis egy esőerdőt ábrázol. 

Az otthon szíve: a konyha

Mivel Gwyneth gyakran főz, nem is volt kérdés a ház tervezésekor, hogy erre a helyiségre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. A konyha érdekessége, hogy az általános berendezés helyett a színésznő a praktikusságra helyezte a hangsúlyt: a sütőt a helyiség közepére tették, így Gwyneth nem marad ki a családi életből, könnyen lépést tud tartani a jövés-menéssel és a vendégei igényeivel. Az oldalsó falakat (szintén a funkcionalitás jegyében) portugál csempe díszíti, s csakúgy, ahogy a hallban és az étkezőben, úgy itt is találkozhatunk egy működő kandallóval. A színésznő egyébként valószínűleg nem a levegőbe beszél, amikor azt mondja, szeret főzni: a konyha szinte összes tárolóhelyisége irdatlan mennyiségű lábassal van tele. 

Taupe nappali művészi világítással

A funkcionális konyha tökéletes ellentétpárját képezi a nappali, amelynek méltó ékeként szolgál a hatalmas ablak mellett található függőágy„Rengeteget használom. Gyakran órákig olvasom vagy telefonálok benne. Számomra ez a bútor egyértelműen a ház éke” – fogalmazott a színésznő. 

Gwyneth Paltrow Otthona 8
Kép forrása: YouTube

A függőágy felett speciális világítótest gondoskodik a megfelelő fényviszonyokról: a lámparendszert akár egy őrült tudós laboratóriumából is szalaszthatták volna. (A konstelláció egyébként Lindsey Adelman lámpadizájner munkáját dicséri.)

Gwyneth Paltrow Otthona 7
Kép forrása: YouTube

A nem mindennapi világításra nem csak az olvasgatás miatt van szükség, hiszen a szoba egyik sarkában egy jádekővel borított bár is megbújik: a színésznő saját bevallása szerint Pinterestről inspirálódott annak megalkotásakor. A bár kínálatából nem csak Gwyneth veszi ki a részét, hiszen amikor népes baráti társasága hozzá látogat, általában a nappali túloldalán található óriási bézs kanapén kuckóznak be italaik társaságában. 

Török fürdő? Török fürdő!

Kalifornia révén nem kellene meglepődnünk azon, hogy a házhoz medence is tartozik, ugyanakkor a színésznő új szintre emelte a fürdőzés élményét, amikor egy saját spa rendszert hozott létre a ház részeként. „Nagyon megnyugtató ez a helyiség. Az úszómedence mellett egy merülőmedence is megtalálható itt, amely jól hat a keringésre: teljesen felfrissít a húzós napokon” – zárta mondandóját a színésznő, s csak remélni tudjuk, hogy új otthona megteremti számára azt a közeget, amely felkészíti az újabb és újabb kihívásokra a mozivásznon. 

Gwyneth Paltrow Otthona 13
Gwyneth török fürdője tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásraKép forrása: YouTube

Ez is érdekelhet:

Vadonatúj New York-i lakásának megtervezésekor az amerikai sorozatok koronázatlan királynője, Shonda Rhimes olyan otthont szeretett volna létrehozni, ahol nyugodtan írhat, és folytathatja egyszemélyes birodalmának építését.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix