Barion Pixel Ezek a burkolatok örökre elrejtik csúf radiátorunkat! – Coloré

Ezek a burkolatok örökre elrejtik csúf radiátorunkat!

2021. 09. 08.

Bármennyire is fáj ezt kimondani, de mire egyet pislogunk, ismét a hidegtől vacogva próbálunk majd életet lehelni fűtésünkbe. És míg a radiátorok a testünket, az elé elhelyezett takaróburkolatok a lelkünket melengetik majd meg a hűvös téli estéken!

Otthonunk stílusának megmentői a burkolatok

Lehet otthonunk mediterrán, bohém, vagy akár japandi stílusú, egy jól megválasztott radiátorburkolat úgy fog belesimulni, mint borsó a héjába. Ha szeretjük a modern, letisztult vonalakat, választhatunk egy teljesen minimál megjelenésű, lécekből álló darabot. Viszont romantikus vidéki otthonunkba imádnivaló lesz egy vintage, kékre festett, részletesen kidolgozott burkolat a csúf radiátorunk elé. Nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is játszhatunk: ha legszívesebben egy az egyben megszabadulnánk a radiátor látványától, a burkolatot fessük a fallal megegyező színűre. De egy igazán jól sikerült radiátortakarót kár lenne elrejteni – hiszen egy elütő színnel szinte önálló bútordarabként fog díszelegni!

Radiátortakaró burkolatok
Forrás: instagram/@fallfordiy

Amit a használatáról tudni érdemes…

…hogy a szépségével némiképp áldozunk otthonunk melegének oltárán. Hiszen ezek az álcák valamelyest akadályozzák a levegő légáramlását, így a hermetikusan körbeépített radiátornak csökken a hőleadása. Szóval ha nem szeretnénk egész télen vacogva gyönyörködni az immár kifogástalan megjelenésű radiátorunkban, a kialakításnál érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. Ügyeljünk arra, hogy megfelelő méretű résekkel, rácsokkal ellátott burkolatot válasszunk, és az is nagyon sokat nyom a latba, ha a burkolat csak elölről és felülről takarja a radiátort, viszont a két oldalát teljesen szabadon hagyja. Vagy legyünk trükkösek, és tereljük el a figyelmünket a radiátorról egy elétolt, és gazdagon megpakolt rakodóasztalkával.

radiátortakaró asztalka
Forrás: instagram/@the_reno_mumma

Másodlagos funkció: rakodóasztalka

A radiátorunk eltűnt, és a helyére lényegében egy rakodóasztalka került, amit remekül kihasználhatunk! Végre lesz hova tenni a kulcsokat és leveleket, ha például az előszobai radiátort építjük körbe. De bármelyik helyiségünkbe is kerüljön, azzal számoljunk, hogy a burkolat teteje némiképp átmelegszik majd a radiátor hőjétől. A szaharai körülményeket pedig szobanövényeink többsége nehezen viseli, ezért helyettük olyan tárgyakkal dekoráljunk, melyek bírni fogják a közvetlen meleget.

Lakberendezes Radiator Takaro Burkolat Elrejtes 2
Forrás: instagram/@mayblakedesign

Borítókép forrása: instagram/@plainpetite