A járványban is megmosolyogtat a svéd bútoráruház jópofa kampánya

Ha a koronavírus-járvány már megint keresztbe tett az iskolába járásnak, és hirtelen otthon találjuk magunkat egy unalmában vergődő gyerekkel, az áruházlánc gyermekerődjei megváltást hozhatnak meggyengült idegrendszerünknek.

Az Ikea Oroszország válasza a karanténra még mindig aktuális

Egy évvel ezelőtt azt gondoltuk – vagy legalábbis reméltük -, hogy mostanra a koronavírus-járvány csupán egy fejezet lesz a történelemkönyvek lapjain. Azonban a szeptemberi becsöngetéssel nemcsak a gyerekek, hanem a covid negyedik hulláma is buzgón tevékenykedni kezdett, minek következtében folyamatosan teljes osztályok kerülnek karanténba – a szülők pedig ismét törhetik a fejüket, hogyan kössék le otthon ragadt csemetéiket. Így aki egy éve nem próbálta, az most az újdonság varázsával vetheti be gyerekénél az Ikea Oroszország kampányát, melyben hat gyermekerődöt álmodtak meg az Instinct kreatív ügynökséggel karöltve.

gyerek bunker
Kép forrása: Pinterest/dezeen.com

Bunkizás Ikea módra

A hat bunker különböző lakásformákat ölt, így van a repertoárban többek között otthonos Höuse, Cåstle és Cåmpingtant, melyek „svédesített”, ékezetekkel ellátott angol elnevezései a mi arcunkra is mosolyt csalnak. Minden játszóház az Ikea összeszerelési kézikönyvének stílusában van illusztrálva, így a rutinosabbak se perc alatt összedobják gyermekük új bunkerét – feltéve, ha minden felszerelés adott hozzá. Mert bár mindegyik játszóház megépíthető az otthon található tárgyainkból, az Ikea konkrét termékeket javasol saját palettájából az erődök összeállításához.

Lakberendezes Covid Koronavirus Gyerek Bunker 2
Kép forrása: Pinterest/thedad.com

A cél: meglátni a rosszban a jót

Még mielőtt felhördülnénk, hogy „na, ez is csak a nyerészkedésről szól”, gondoljuk át racionálisan a dolgot. Hiszen jópofa kampány ide vagy oda, ettől még senki nem fog lélekszakadva elrohanni az Ikeába, hogy mielőbb szert tegyen egy bunkerré átalakítható kanapéra vagy négy darab ebédlőszékre – és valószínűleg nem is ez a cél. Sokkal inkább egy pozitív látásmód tolmácsolása, hogy a vicces terveket elnézve ne csak a gyerek, hanem mi is jól szórakozzunk. És ha ezen felül még vásárlásra is adjuk a fejünket, akkor mindenki jól járt.

Lakberendezes Covid Koronavirus Gyerek Bunker 1
Kép forrása: Pinterest/boredpanda.com
Borítókép forrása: Pinterest/boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Peter Dinklage nem titkolta véleményét az új Disney produkcióval kapcsolatban