Régi bútor újjászületése DIY játékkonyhaként

Egy valamire való séfnek már pelenkásként el kell kezdenie a gurmé fogások alapjainak elsajátítását – és hát, hogy is menne ez egy saját, jól bejáratott konyha nélkül? Rajtunk biztos nem múlik majd gyermekünk jövője, ha összedobunk neki egy csúcsszuper DIY játékkonyhát a padláson porosodó, régi bútorunkból!

Miből készüljön a játékkonyha?

Meglehet, hogy évek óta kerülgetjük a régi éjjeliszekrényünket, vagy tévé állványunkat, mert hátha jó lesz még valamire. És – talán most az egyszer – tényleg megérte megmenteni ezeket a bútorokat a kidobástól, melyek egy elbűvölő DIY játékkonyhaként kelhetnek új életre kezeink alatt. De ha nekünk nincs erre alkalmas bútorunk, potom pénzért, vagy akár ingyen is hozzájuthatunk egy jó darabhoz. Egyetlen fontos kritérium, hogy kényelmes legyen a magassága gyermekünk számára.

Szánjunk egy kis időt a tervezésre

Egy stílusos játékkonyha nemcsak a főzőkarrierjét bontogató utódunknak nagy öröm, hanem a mi lakberendezői szívünknek is! Most kicsiben élvezhetjük a konyhatervezés folyamatát, főleg, ha ehhez segítségül hívjuk a mood boardot, azaz a hangulati táblát. Ezen összeállíthatjuk a leendő kiskonyhához megálmodott színeket, és hogy milyen aprócseprő dekorációs tárgyakkal szeretnék felvértezni. Na meg azt, hogy milyen eszközökre lesz szükség az ételköltemények elkészítéséhez…

Habár itt egy IKEA konyhát tuningolnak fel, 2 perc 7 másodpercnél szó esik a mood board előnyeiről – és ihletődni sem utolsó!

Készítsünk valódi mosogatót!

Még mielőtt nagy hévvel nekiállnánk a festésnek, néhány dolgot érdemes kialakítani a konyhában. Ilyen például a mosogató, melyben – „nagy örömünkre” – akár valódi vízzel pancsolhat a gyerek, ha beszerzünk hozzá egy csappal ellátott limonádés üveget. Egy 3 literes példány tökéletesen megteszi, illetve még egy peremmel rendelkező, kerek fém tálra lesz szükségünk ehhez a projekthez. Mérjük meg a tál belső átmérőjét (tehát a perem nélkül), majd ezt a méretet rajzoljuk fel a bútoron a kiválasztott helyre. Ezután pedig csak annyi a dolgunk, hogy egy dekopírfűrésszel kivágjuk a tálnak a helyet, amit aztán egyszerűen belehelyezünk.

Lakberendezes Diy Jatekkonyha Gyerek 1
Ilyen egy igazán kreatív mosogató / Kép forrása: Instagram/little.farm.montessori

Fessük – de mivel és hogyan?

A krétafesték – mint például a Vintage Paint vagy az Annie Sloan – nemcsak szívmelengető színekkel örvendeztetnek meg minket, hanem megfelelnek a gyerek- és bababarát szabványok követelményeinek, így azokat nyugodtan használhatjuk a játékkonyha lefestéséhez. Ráadásul elképesztően egyszerű velük dolgozni: akár a régi festékre, vagy lakkozott felületre is felkenhetjük, így megússzuk a csiszolást. Mindenképp puha sörtéjű ecsetet használjunk ehhez a manőverhez, és legalább két rétegben vigyük fel a festéket. Majd száradás után waxoljuk, hogy gyermekünk sokáig főzőcskézhessen kiskonyhájában.

Lakberendezes Diy Jatekkonyha Gyerek 2
Ebben mi magunk is szívesen főzőcskéznénk / Kép forrása: Instagram/little.farm.montessori

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban