Barion Pixel Elvesztél a lakberendezési stílusok között? Itt a segítség! – Coloré

Elvesztél a lakberendezési stílusok között? Itt a segítség!

2021. 02. 18.

Ha az elképzelt otthonod Pinterest mappájában a romantikus vintagetől a nagypolgári gatsbyig minden stílus megtalálható, akkor kijelenthetjük: a mood board mentőöv lesz a teljes káoszból!

De mi is az a mood board?

A mood board, avagy hangulati tábla az a „térkép”, amely segít eligazodni a lakberendezési stílusok végeláthatatlannak tűnő útvesztőiben és segítségével rálelhetünk leendő otthonunk igazi arcára. Így célzottan indulhatunk neki a lakberendezésnek, elkerülhetjük a stílusok közötti ide-oda csapongást és tetemes összeget spórolhatunk meg magunknak azáltal, hogy az impulzus vásárlás helyett tudatos döntéseket hozunk.

Hogyan készítsd el?

Csupán valamely képszerkesztő program alapjait kell elsajátítanunk és máris rendelkezésünkre áll az egész világ! Inspirálódhatunk a legnagyobb fényképmegosztó oldalakon és lementhetjük a nekünk tetsző fotókat – ennek hátulütője, hogy a képeken látható bútorok, dekorációk lelőhelyei nagy valószínűséggel ismeretlenek maradnak számunkra. Így a legcélravezetőbb, ha konkrét termékekre keresünk rá, melyeket – ha úgy döntünk – könnyedén beszerezhetünk. Ezek kivagdosásával és megkomponálásával pedig máris megjelenik a szemeink előtt álmaink otthona.

Ezek kerüljenek rá

  • Színek: kis foltokban jelenítsük meg azt a maximum 4-5 színt, melyet szeretnénk majd viszont látni élőben is.
  • Berendezési tárgyak: ide tartoznak a bútorok, lámpák, szőnyegek, tapéták és dekorációk. Nyugodtan menjünk bele a legapróbb részletekbe és helyezzünk el a montázson akár egy csokor virágot a kedvenc vázánkban, mert ettől lesz életszerű.
  • Burkolatok: a melegburkolatoknak annyi árnyalata létezik, mint égen a csillag és egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk. Ugyanígy a hidegburkolat: egyszínűt vagy inkább mintásat szeretnénk?

Kiemelt kép: unsplash.com