Barion Pixel Egy kattintás és máris rakhatod otthonod falára litográfiád! – Coloré

Egy kattintás és máris rakhatod otthonod falára litográfiád!

2021. 02. 01.

Most fészket rakhatnak otthonunk falai között távoli világok egzotikus madarai, vagy boríthatják zöldbe lakásunkat a dzsugel buja növényei, köszönhetően a lakberendezési trendek egyik üdvöskéjének: a vintage hangulatot árasztó litográfiáknak!

De mi is az a litográfia?

Egy, az 1800-as évek elején népszerű grafikai és nyomdatechnikai eljárás, melyet előszeretettel alkalmaztak természetismereti témájú könyvek illusztrálására.

Így lesz saját, mi több, INGYENES litográfiánk:

A rawpixel.com-nak tartozunk örök és soha el nem múló hálával, amiért közreműködtek olyan litográfiák digitalizálásában és közkinccsé tételében, mint Elizabeth Gould Ausztrália madarairól készült sorozata, vagy a színpompás virágokat bemutató Pierre-Joseph Redouté művei. De válogathatunk számtalan növényről, bogarakról és pillangókról, vagy akár halakról készült tanulmányrajzok közül is. Majd ha ezzel megvagyunk, már csak meg kell álmodnunk leendő képeink helyét és végül ingyenesen letölteni a kiváló minőségű fájlokat.

lakberendezes otthon dekor kep litografia2
Forrás: rawpixel.com

Hogyan kerüljenek a falra?

Nem mintha ezek a fantasztikus rajzok nem mutatnának jól önmagukban, teljes pompájukat egymás társaságában fogják megcsillogtatni. Akasszunk legalább 2-3 darabot kedvenc komódunk vagy a kanapénk fölé, de egy nagyobb, üresen álló falrészünket akár botanikai galériává is változtathatjuk több kép segítségével. A legjobb hatást azonos méretű és témájú poszterekkel érhetjük el, illetve ha mindegyik vagy fekvő, vagy álló formátumban kerül a falra. Persze, semmi sincs kőbe vésve: bátran engedjük el a fantáziánkat és kísérletezzünk!

Kiemelt kép: rawpixel.com